Hoppa till huvudinnehåll
 

EU

Publikation - 2022-02-21

EU:s ungdomsstrategi på lokal nivå

I handboken presenteras hur Sveriges och EU:s ungdomspolitik hänger ihop och hur lokala aktörer kan ta stöd i europeiska och nationella strategiska dokument, som till exempel EU:s ungdomsstrategi 2019-2027 och Sveriges ungdomspolitiska skrivelse.
Publikation - 2022-01-19

Prata politik

Politisk information finns överallt, även i skolan. Skolan har ett viktigt demokratiskt uppdrag som bland annat handlar om att förmedla kunskap om samhälle och politik, att elever ges möjlighet att öva på demokratiska arbetssätt och förstå att de har rätt till inflytande och delaktighet.
Publikation - 2021-06-21

Brexit - vad var det som hände?

På fredagsmorgonen den 24 juni 2016 gick det inte att köpa brittiska pund på Köpenhamns flygplats. Danske Banks avdelning i terminalbyggnaden kunde inte få besked om den aktuella kursen. I Gatwick en och en halv timme senare visade sig pundet ha fallit med 9 procent över natten.
Publikation - 2021-06-14

Internationell studie om Erasmus+ 2017-2018

RAY är ett öppet forskningsnätverk för de nationella kontor som arbetar med europeiska ungdomsprogram och deras forskningspartners. Här har RAY analyserat i vilken utsträckning Erasmus+ Ung och Aktiv lever upp till de mål som finns uppsatta för programmet.
Publikation - 2021-06-14

Svensk studie om Erasmus+ Ung och Aktiv 2015-2020

Erasmus+ är ett EU-program för internationellt samarbete där MUCF ansvarar för ungdomsdelen som heter Erasmus+ Ung och Aktiv. Inom programmet ingår mobilitet, strategiska partnerskap och att påverka ungdomspolitiken. 
Bidrag - 2022-11-15

Erasmus+ Idrott

Med hjälp av projekt inom Erasmus+ Idrott kan du nätverka, utveckla organisationens kunnande, främja utveckling och spridning av god praxis samt skapa nya metoder och verksamhetsmodeller för idrottssektorn.
Nyhet - 2022-10-27

Unga HBTQI-personers rättigheter - se inspelning av panelsamtal

Den 2 september bjöd MUCF och organisationen Awesome People in till ett panelsamtal för att diskutera vad som görs för att förbättra situationen för unga hbtqi-personer på olika nivåer i Sverige och EU. Samtalet hölls i Örebro och direktsändes på nätet. Nu går det att se en textad inspelning av evenemanget.
Nyhet - 2022-10-26

EU:s ungdomsprogram ger mervärde – erfarenheter från Jönköping

”Man vill ju sätta sin kommun på kartan lite, ligga i framkant och visa att vi har ett bra internationellt arbete och att det faktiskt funkar för alla och inte är jättekrångligt.” Linda Jansson, tf avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun, pratar om kommunens EU-projekt.
Utbildningar och konferenser - 2022-10-04

Stärk och utveckla er öppna fritidsverksamhet!

Nyhet - 2022-08-31

Unga resenärer träffades på DiscoverEU meet-up i Örebro

Ungdomar från hela Europa samlades i Örebro den 19–21 augusti för en så kallad DiscoverEU meet-up – en träff för de som just då reste med resekort från DiscoverEU i Sverige. 17 resenärer umgicks, utbytte erfarenheter och fick lära sig mer om vad EU:s ungdomsprogram kan erbjuda.

MUCF är nationellt kontor för EU-programmen: