Hoppa till huvudinnehåll
 

Tillgänglighet

Vi på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) vill att så många som möjligt ska kunna använda vår webbplats. Här berättar vi hur mucf.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Vi berättar också hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som vi inte beskrivit på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, vill vi att du kontaktar oss.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Kontakta oss också om du behöver innehåll från mucf.se i något annat format – till exempel lättläst skrift, ljudinspelning eller punktskrift.

Rapportera brister till oss

Vi arbetar löpande med webbplatsens tillgänglighet. På den här sidan listar vi tillgänglighetsproblem och brister som vi känner till. Meddela gärna oss om du upptäcker ett tillgänglighetsproblem. Det underlättar vårt arbete med tillgänglighetsanpassning.

MUCF:s kontaktuppgifter

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Otillgängliga delar beskrivs nedan.

Innehåll som inte är tillgängligt

Det innehåll som beskrivs nedan är på ett eller annat sätt inte helt tillgängligt.

  • Ung Idag saknar tydlig text på input inmatningsknappen för sökning (har endast ett förstoringsglas).
  • Alt-texter beskriver i några fall inte bilden eller bildens syfte. 
  • Filmer är inte syntolkade.
  • Vissa dokument (pdf-filer) har taggade anteckningar.

Innehåll som inte omfattas av lagen

Det innehåll som beskrivs här är inte fullt tillgängligt, men undantas enligt lagen om tillgänglighet till digital offentlig service:

  • Pdf-dokument publicerade före den 23 september 2018.
  • Videofilmer som publicerats före den 23 september 2020.

Tillsyn

Ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service ligger hos Myndigheten för digital förvaltning. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Hur har vi testat webbplatsen

Webbplatsen har granskats utifrån standarden WCAG 2.0 AA med hjälp av de tekniska verktygen WAVE och Tingtun Checker. PDF-dokument har granskats med Adobe Acrobat Tillgänglighetskontroll.

Den senaste bedömningen gjordes av Happiness webbyrå den 6 december 2022 och den här redogörelsen uppdaterades den 6 december 2022.