Hoppa till huvudinnehåll
 

Ungdomsperspektiv

Publikation - 2023-03-29

Klimatet, miljön och EU

Visste du att unga har haft stor påverkan på EU:s miljöpolitik? Den här publikationen förklarar hur EU:s arbete inom miljöfrågorna tog fart och aktuella dilemman idag. Den erbjuder även en inblick i hur EU tar beslut och förklarar Sveriges roll i miljöfrågorna.
Publikation - 2022-03-21

Främja ungas förutsättning att delta i demokratin

I mars 2020 fick MUCF i uppdrag av regeringen att ta fram och sprida modeller för hur kommuner kan arbeta  med att stärka ungas kunskap om den lokala demokratin. Uppdraget innebar också att utveckla ungas demokratiska färdigheter och kompetenser samt stärka delaktigheten i demokratin.
Publikation - 2022-03-10

Engagemang och inflytande för unga från de nationella minoriteterna

Sedan år 2000 är samer, tornedalingar, sverigefinnar, romer och judar erkända som nationella minoriteter i Sverige.
Publikation - 2022-02-21

EU:s ungdomsstrategi på lokal nivå

I handboken presenteras hur Sveriges och EU:s ungdomspolitik hänger ihop och hur lokala aktörer kan ta stöd i europeiska och nationella strategiska dokument, som till exempel EU:s ungdomsstrategi 2019-2027 och Sveriges ungdomspolitiska skrivelse.
Sida - 2023-09-15

Våga säga ja till Erasmus+

EU-kommissionen utsåg 2023 till Europaåret för kompetens, med fokus på bland annat livslångt lärande, och projektet ”WemWex: Rural Youth, We Move
Nyhet - 2023-08-28

Unga berättar om EU:s ungdomsdialog – varför engagera sig?

EU:s ungdomskonferens gick av stapeln i Växjö den 20–22 mars. MUCF pratade med några av delegaterna som hade samlats från hela Europa. Resultatet blev 10 videointervjuer med reflektioner från konferensen och EU:s ungdomsdialog.
Nyhet - 2023-06-21

Ta chansen att engagera fler unga i EU-frågor

Nytt för den här omgången är att det finns möjlighet att anmäla intresse för att en processledare från LSU – Sveriges barn- och ungdomsorganisationer som kommer och håller i demokrativerkstaden hos er.
Kalenderhändelse - 2023-04-24

Webbinarium om EU:s ungdomsdialog

EU:s ungdomsdialog är en konsultationsprocess som samlar in synpunkter från unga i hela EU.
Nyhet - 2023-02-28

Starka budskap från unga inför EU:s ungdomskonferens

”EU måste se till att ungdomar är sysselsatta. EU måste jobba med att stoppa inflationen. Mer billig och grön energi behövs. Det är viktigt att EU arbetar för fred i hela världen – vi vill inte ha fler världskrig!” Det här är några av de budskap som svenska unga delar med sig av inför EU:s ungdomskonferens i Växjö 20–22 mars.