Hoppa till huvudinnehåll
 

Ungdomsperspektiv

Publikation -

Klimatet, miljön och EU

Visste du att unga har haft stor påverkan på EU:s miljöpolitik? Den här publikationen förklarar hur EU:s arbete inom miljöfrågorna tog fart och aktuella dilemman idag. Den erbjuder även en inblick i hur EU tar beslut och förklarar Sveriges roll i miljöfrågorna.
Publikation -

Främja ungas förutsättning att delta i demokratin

I mars 2020 fick MUCF i uppdrag av regeringen att ta fram och sprida modeller för hur kommuner kan arbeta  med att stärka ungas kunskap om den lokala demokratin.
Publikation -

Engagemang och inflytande för unga från de nationella minoriteterna

Sedan år 2000 är samer, tornedalingar, sverigefinnar, romer och judar erkända som nationella minoriteter i Sverige.
Publikation -

EU:s ungdomsstrategi på lokal nivå

I handboken presenteras hur Sveriges och EU:s ungdomspolitik hänger ihop och hur lokala aktörer kan ta stöd i europeiska och nationella strategiska dokument, som till exempel EU:s ungdomsstrategi 2019-2027 och Sveriges ungdomspolitiska skrivelse.
Sida -

Setting the agenda for NYP

The aim is to gather knowledge and expertise on the wellbeing of youth in the Nordic region from a youth perspective. What are the primary concerns? Which issues should be highlighted and explored within the NYP project?
Nyhet -

Stöd projekt om ungas psykiska hälsa i Norden

Psykisk ohälsa bland unga är ett av de mest angelägna problemen att hantera för samhällen i Norden idag. Mycket görs men mer behöver göras för att vända utvecklingen och säkerställa att unga ges goda förutsättningar till ett långt och hälsosamt liv.
Sida -

Våga säga ja till Erasmus+

EU-kommissionen utsåg 2023 till Europaåret för kompetens, med fokus på bland annat livslångt lärande, och projektet ”WemWex: Rural Youth, We Move
Nyhet -

Unga berättar om EU:s ungdomsdialog – varför engagera sig?

EU:s ungdomskonferens gick av stapeln i Växjö den 20–22 mars. MUCF pratade med några av delegaterna som hade samlats från hela Europa. Resultatet blev 10 videointervjuer med reflektioner från konferensen och EU:s ungdomsdialog.
Nyhet -

Ta chansen att engagera fler unga i EU-frågor

Nytt för den här omgången är att det finns möjlighet att anmäla intresse för att en processledare från LSU – Sveriges barn- och ungdomsorganisationer som kommer och håller i demokrativerkstaden hos er.