Hoppa till huvudinnehåll
 

Öppna skolan

illustration över skola med Prideflaggor

Unga hbtqi-personer har sämre förutsättningar i skolan än andra unga. En lägre andel är trygga i sin skolmiljö, och de utsätts i högre utsträckning för mobbning, orättvisor och hot, ofta kopplat just till att de är hbtqi-personer. Därför har vi tagit fram webbutbildningspaketet Öppna skolan.

Det ger dig kunskap om begränsande normer och hur de kan leda till utsatthet för hbtqi-elever. Du får veta hur skolan kan förebygga detta genom att arbeta aktivt med normmedvetenhet och inkludering. Utbildningspaketet består av tre moduler. 

Öppna skolan - Hbtqi

Öppna skolan - Hbtqi är den första av modulerna och handlar om normer, hbtqi och inkludering i skolan. Utbildningen ger förståelse och kunskap för hur begränsande normer kan leda till utsatthet för hbtqi-elever och kunskap om hur skolan kan förebygga detta genom att arbeta aktivt med normmedvetenhet och inkludering. Här kan du registrera dig och gå utbildningen

 

Öppna skolan - Din roll i skolan

Öppna skolan - Din roll i skolan är en fördjupning till utbildningen Öppna skolan - Hbtqi. Den bygger på interaktiva situationer och riktar sig till dig som jobbar i skolan. Gå utbildningen här.

 

Öppna skolan – Skolans uppdrag

Öppna skolan – Skolans uppdrag är ett paket med material för dig som ska prata hbtqi-frågor med vårdnadshavare. Det innehåller förklarande film, presentationsmaterial, och olika textunderlag som kan användas inför och under möten med vårdnadshavare, som föräldramöten. Här hittar du paketet med material.