Hoppa till huvudinnehåll
 

Bidrag

MUCF fördelar statsbidrag och EU-bidrag till verksamheter och projekt som gör nytta för Sveriges unga och för det svenska civilsamhället. 

MUCF har olika slags statsbidrag man kan söka i form av organisationsbidrag, projektbidrag och verksamhetsbidrag

Vi är även nationellt programkontor för Erasmus+ Ungdom och Idrott och Europeiska solidaritetskåren som är EU:s främsta verktyg för att genomföra den gemensamma europeiska ungdomspolitiken. 

Två händer som håller upp var sin pusselbit som möts.

Sök bidrag

Här hittar du MUCF:s e-tjänst för att söka statsbidrag. 

Bidrag som går att söka nu

Olika bidrag har olika ansökningstider. Här hittar du de bidrag som går att söka nu.

Vi har fått bidrag

Här hittar du de organisationer som har fått statsbidrag eller EU-bidrag.

EU-bidrag

MUCF är nationellt programkontor för Erasmus+ Ungdom och Idrott, samt Europeiska solidaritetskåren. Vi fördelar EU-bidrag till svenska verksamheter som vill genomföra projekt för och med unga - utomlands eller på hemmaplan.

 

Statsbidrag

Civilsamhällets organisationer har en central roll i demokratin genom att ge röst åt olika gruppers behov, värderingar och intressen.

MUCF fördelar statsbidrag på regeringens uppdrag. De bidrar till organisationers möjlighet att bedriva sin verksamhet och genomföra projekt.

Civilsamhället växlar upp

I filmer och artiklar om Talita och Convictus visar vi hur regeringens satsning gjort att civilsamhället kunnat öka sina insatser under pandemin.

Aktuellt

Fråga oss om EU-bidrag!

Vill ni söka EU-bidrag?

Under sommaren öppnar en ny ansökningsrunda av EU-bidrag inom Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren. Har du eller kollegor i din organisation/kommun en bra idé men ni vet inte riktigt var eller hur ni ska börja?

En grupp som planterar ett träd.

Den 17 maj öppnar ansökan om ett nytt projektbidrag för ökat engagemang i civilsamhället

Syftet är att stödja åtgärder för att öka människors engagemang inom det civila samhället.

Person som serverar dryck vid ett evenemang utomhus. Foto: PERBOGE

Den 22 april öppnar ansökan om bidrag för volontärsamordning

Syftet är att stödja volontärsamordning och därigenom öka möjligheterna för personer att engagera sig i ideell verksamhet.

EU-bidragen är stängda - ny runda öppnar i sommar

Ansökningstiden för de bidrag som MUCF handlägger inom EU-programmen Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren har nu gått ut. En ny ansökningsrunda öppnar i sommar, med deadline i oktober. Det går fortfarande att söka centraliserade EU-bidrag hos EU-kommissionen.

Visste du att?

Tiotusentals matkassar, ännu fler måltider och matlådor. Sovplats för natten, en värmande jacka, hjälp att kunna studera på distans och tröst för sjuka och ensamma.

Det här är några exempel på hur samhällets mest utsatta fick hjälp tack vare det statsbidrag som 2020 betalades ut till ideella organisationer och trossamfund.

- Myndigheten bedömer att bidraget hade stor, ibland avgörande, betydelse för organisationernas verksamhet under coronapandemins första år, säger Lena Nyberg, generaldirektör på MUCF.