Hoppa till huvudinnehåll
 

Bidrag

MUCF fördelar statsbidrag och EU-bidrag till små och stora verksamheter och projekt som gör nytta för Sveriges unga och för det svenska civilsamhället. 

På uppdrag av regeringen fördelar MUCF statsbidrag i form av organisationsbidrag, projektbidrag och verksamhetsbidrag. 

Vi är även nationellt programkontor för Erasmus+ Ungdom och Europeiska solidaritetskåren som är EU:s främsta verktyg för att genomföra den gemensamma europeiska ungdomspolitiken. 

Två streckfigurer. Den ena hjälper den andra över ett hinder.

Sök statsbidrag

Besök MUCF ansökningsportal för att söka statsbidrag. 

Aktuella bidrag

Olika bidrag har olika ansökningstider. Här kan du läsa mer om vilka bidrag som går att söka nu.

Vi har fått bidrag

Här kan du ta del av vilka organisationer som har fått statsbidrag eller EU-bidrag.

EU-bidrag

MUCF är nationellt programkontor för Erasmus+ Ungdom och Europeiska solidaritetskåren. Vi fördelar EU-bidrag till svenska verksamheter som vill genomföra projekt för och med unga - utomlands eller på hemmaplan.

 

Statsbidrag

MUCF fördelar bidrag till barn- och ungdomsorganisationer, etniska organisationer och hbtqi-organisationer samt till projekt som bland annat handlar om demokrati, diskriminering och rasism. 

Ja tack! Jag vill prenumerera på:

Aktuellt

Tre forskare får dela på tre miljoner kronor för forskningsprojekt om civilsamhället

Hur påverkas civilsamhället utifrån styrning och krav som ställs från externa aktörer? Och hur kan civilsamhällets aktörer ha dialog med det offentliga på lokal och regional nivå? Dessa två frågor blev de prioriterade områdena när MUCF delar ut bidrag till forskningsprojekt.

Ansökan för stöd till socialt särskilt utsatta på grund av coronapandemin öppen

Bidraget ska användas för att hjälpa och stödja samhällets allra mest utsatta, dvs personer som riskerar att falla igenom samhällets skyddsnät. Sista ansökningsdag är den 23 augusti.

Ansökan för organisationsbidrag är öppen

Nu finns möjlighet att söka organisationsbidrag för barn- och ungdomsorganisationer, etniska organisationer och hbtq-organisationer. Ansökan är öppen den 3 juni-1 september.

Rättelse i Dagens Nyheter om föreningar

I en artikel i Dagens Nyheter (publicerad söndag 21 mars) under rubriken ”Så försöker Kina söndra och härska för att påverka den svenska opinionen” hänvisas till fel kinesiskt riksförbund. Den förening artikeln handlar om ska vara Sveriges Kinesiska Riksförbund. Senast föreningen beviljades bidragsstöd av MUCF var 2017. Föreningen har beviljats bidragsstöd på totalt 812 000 kronor, och inte 4,4 miljoner kronor som uppgavs i artikeln.

Visste du att?

Tiotusentals matkassar, ännu fler måltider och matlådor. Sovplats för natten, en värmande jacka, hjälp att kunna studera på distans och tröst för sjuka och ensamma.

Det här är några exempel på hur samhällets mest utsatta fick hjälp tack vare det statsbidrag som 2020 betalades ut till ideella organisationer och trossamfund.

- Myndigheten bedömer att bidraget hade stor, ibland avgörande, betydelse för organisationernas verksamhet under coronapandemins första år, säger Lena Nyberg, generaldirektör på MUCF.

MUCF, nationellt kontor för EU-programmen: