Hoppa till huvudinnehåll
 

Bidrag

MUCF fördelar statsbidrag och EU-bidrag till små och stora verksamheter och projekt som gör nytta för Sveriges unga och för det svenska civilsamhället. 

På uppdrag av regeringen fördelar MUCF statsbidrag i form av organisationsbidrag, projektbidrag och verksamhetsbidrag. 

Vi är även nationellt programkontor för Erasmus+ Ungdom och Europeiska solidaritetskåren som är EU:s främsta verktyg för att genomföra den gemensamma europeiska ungdomspolitiken. 

Två streckfigurer. Den ena hjälper den andra över ett hinder.

Sök statsbidrag

Besök MUCF ansökningsportal för att söka statsbidrag. 

Aktuella bidrag

Olika bidrag har olika ansökningstider. Här kan du läsa mer om vilka bidrag som går att söka nu.

Vi har fått bidrag

Här kan du ta del av vilka organisationer som har fått statsbidrag eller EU-bidrag.

EU-bidrag

MUCF är nationellt programkontor för Erasmus+ Ungdom och Europeiska solidaritetskåren. Vi fördelar EU-bidrag till svenska verksamheter som vill genomföra projekt för och med unga - utomlands eller på hemmaplan.

 

Statsbidrag

MUCF fördelar bidrag till barn- och ungdomsorganisationer, etniska organisationer och hbtqi-organisationer samt till projekt som bland annat handlar om demokrati, diskriminering och rasism. 

Ja tack! Jag vill prenumerera på:

Aktuellt

Ansökan för stöd till socialt särskilt utsatta på grund av coronapandemin öppen

Bidraget ska användas för att hjälpa och stödja samhällets allra mest utsatta, dvs personer som riskerar att falla igenom samhällets skyddsnät. Sista ansökningsdag är den 23 augusti.

Ansökan för organisationsbidrag är öppen

Nu finns möjlighet att söka organisationsbidrag för barn- och ungdomsorganisationer, etniska organisationer och hbtq-organisationer. Ansökan är öppen den 3 juni-1 september.

Rättelse i Dagens Nyheter om föreningar

I en artikel i Dagens Nyheter (publicerad söndag 21 mars) under rubriken ”Så försöker Kina söndra och härska för att påverka den svenska opinionen” hänvisas till fel kinesiskt riksförbund. Den förening artikeln handlar om ska vara Sveriges Kinesiska Riksförbund. Senast föreningen beviljades bidragsstöd av MUCF var 2017. Föreningen har beviljats bidragsstöd på totalt 812 000 kronor, och inte 4,4 miljoner kronor som uppgavs i artikeln.

MUCF svarar Riksrevisionen gällande handläggningen av organisationsbidrag

Riksrevisionen har som ett led i granskningen av årsredovisningen för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, synpunkter på kontrollen av de organisationsbidrag som fördelas till barn- och ungdomsorganisationer.

Visste du att?

Feedback