Hoppa till huvudinnehåll
 

Bidrag

MUCF fördelar statsbidrag och EU-bidrag till små och stora verksamheter och projekt som gör nytta för Sveriges unga och för det svenska civilsamhället. 

På uppdrag av regeringen fördelar MUCF statsbidrag i form av organisationsbidrag, projektbidrag och verksamhetsbidrag. 

Vi är även nationellt programkontor för Erasmus+ Ungdom och Europeiska solidaritetskåren som är EU:s främsta verktyg för att genomföra den gemensamma europeiska ungdomspolitiken. 

Två streckfigurer. Den ena hjälper den andra över ett hinder.

Sök statsbidrag

Besök MUCF ansökningsportal för att söka statsbidrag. 

Aktuella bidrag

Olika bidrag har olika ansökningstider. Här kan du läsa mer om vilka bidrag som går att söka nu.

Vi har fått bidrag

Här kan du ta del av vilka organisationer som har fått statsbidrag eller EU-bidrag.

EU-bidrag

MUCF är nationellt programkontor för Erasmus+ Ungdom och Europeiska solidaritetskåren. Vi fördelar EU-bidrag till svenska verksamheter som vill genomföra projekt för och med unga - utomlands eller på hemmaplan.

 

Statsbidrag

MUCF fördelar bidrag till barn- och ungdomsorganisationer, etniska organisationer och hbtqi-organisationer samt till projekt som bland annat handlar om demokrati, diskriminering och rasism. 

Civilsamhället växlar upp

I filmer och artiklar om Talita och Convictus visar vi hur regeringens satsning gjort att civilsamhället kunnat öka sina insatser under pandemin.

Aktuellt

MUCF idag om statsbidrag som ett sätt att stärka demokratin

Årets första MUCF idag handlar om statsbidrag och på vilka sätt det kan stärka demokratin. Välkomna den 20 januari kl. 10-11!

Ansökan om projektbidrag öppnar den 5 januari

Mellan den 5 januari och 18 februari 2022 är det möjligt att söka projektbidrag hos MUCF.

Underhåll av MUCF:s ansökningssystem 27/12

Den 27/12 från klockan 12.00 till midnatt samma dag kommer MUCF:s ansökningssystem att vara stängt för underhåll.

Civilsamhället växlar upp under pandemin

Vi har besökt några av civilsamhällets eldsjälar som fått statsbidrag för kunna att stötta samhällets allra mest utsatta under pandemin. I filmer och artiklar visar vi hur regeringens satsning gjort att civilsamhället kunnat öka sina insatser under pandemin.

Visste du att?

Tiotusentals matkassar, ännu fler måltider och matlådor. Sovplats för natten, en värmande jacka, hjälp att kunna studera på distans och tröst för sjuka och ensamma.

Det här är några exempel på hur samhällets mest utsatta fick hjälp tack vare det statsbidrag som 2020 betalades ut till ideella organisationer och trossamfund.

- Myndigheten bedömer att bidraget hade stor, ibland avgörande, betydelse för organisationernas verksamhet under coronapandemins första år, säger Lena Nyberg, generaldirektör på MUCF.

MUCF är nationellt kontor för EU-programmen: