Hoppa till huvudinnehåll
 

MUCF idag - Trygg skola för hbtqi-personer

Datum/tid:
Plats: Online, via YouTube

På höstens första avsnitt av MUCF idag är fokus på en trygg skola för unga hbtqi-personer. Hur gör vi skolan till en trygg plats för alla elever? Kanske har ni kommit en bit på väg eller är i behov av nya idéer och den senaste kunskapen - oavsett, varmt välkommen! 

För vem?

Den här gången vänder vi oss till dig som arbetar i skolan och/eller tar beslut som rör skolans verksamhet.

Program 

Höstens första avsnitt leds av Oscar Peterson, handläggare på MUCF. Här kommer programmet växa fram efterhand som gäster blir klara och nya punkter läggs till.  

  • Vad vet vi om unga hbtqi-personers levnadsvillkor? I juni 2022 släppte MUCF rapporten Jag är inte ensam, det finns andra som jag - en rapport om unga hbtqi-personers levnadsvillkor. Vi pratar med Vanessa Sevedag, utredare och en av författarna till rapporten.
  • Nolltolerans - ett systematiskt arbete för en trygg och inkluderande skola. Vi besöker en skola i Växjö kommun som delar med sig av sitt arbete.
  • Hur kan vi skapa en trygg skola för hbtqi-personer? MUCF har tagit fram webbutbildningen Öppna skolan om normer, hbtqi och inkludering i skolan. Vi pratar med Suzana Mocevic, utvecklingsledare på MUCF som tagit fram utbildningen och specialpedagog Anna Folkesson som gått densamma.
  • Trygg plats för transpersoner och icke-binära. Vi lyssnar till Shahram Mansoory, utredare hos Barnombudsmannen, som berättar om deras färska rapport För en mer trygg och inkluderande skola för alla