Hoppa till huvudinnehåll
 

Verktyg

Möter du unga i din profession? Arbetar du med eller representerar du det civila samhället? 

Här har vi samlat verktyg som på olika sätt kan stärka dig i din yrkesroll. De kan ge dig ny kunskap, tips och idéer som kan bidra till en bättre verksamhet för unga eller stärka det civila samhällets förutsättningar. 

Kollage av bilder på ungdomar samt MUCF:S logotype.

Demokratipaket till skolan

De allmänna valen och Skolval 2022 är över. Men samtalen om demokrati och politik måste alltid fortsätta. För att underlätta för dig som möter unga i skolan eller på fritiden har MUCF tagit fram ett demokratipaket med metoder och verktyg att använda i klassrummet eller fritidsverksamheten. Allt är givetvis kostnadsfritt!

Rätt att veta!

Utbildningspaketet Rätt att veta! vänder sig till dig som har samtal med unga om ämnen som sexualitet, relationer, hälsa och jämställdhet. Testa vår nya webbutbildning Rätt att veta! - Hedersrelaterat våld och förtryck!

 

Samverkansmodellen

Få aktörer kommer långt om de agerar ensamma. Som hjälp på vägen i samverkan mellan offentliga aktörer och civilsamhället har vi tagit fram en samverkansmodell. Spana in den och fortsätt - eller börja - utveckla tillsammans!

Statistik om ungas levnadsvillkor

Ung idag är ett webbaserat uppföljningssystem som används för att följa utvecklingen av ungas levnadsvillkor i Sverige. Här hittar du statistik och information inom sex olika områden av ungas liv, som gör det möjligt att beskriva hur unga har det idag.