Hoppa till huvudinnehåll
 

Uppdrag

Sveriges ungdomspolitiska mål är att alla unga ska ha goda levnadsvillkor, makt att forma sina liv och inflytande över samhällsutvecklingen. Målet inom politiken för det civila samhället är att förbättra dess villkor att vara en central del av demokratin. Varje uppdrag vi har är en pusselbit som ska bidra till dessa mål.  

MUCF fördelar statsbidrag på uppdrag av regeringen, som gör det möjligt för stora och små organisationer att bedriva verksamhet. En del av vår verksamhet är internationell och vi är Sveriges programkontor för utbytesprogrammen Erasmus+ Ungdom och Europeiska solidaritetskåren. 

Tre glada ungdomar som sitter och arbetar vid ett bord på ett café.

Ungas delaktighet i demokratin

Demokratin fyller 100 år i Sverige. Att unga är delaktiga och har kunskap om demokrati är avgörande för dess överlevnad.

Skolval 2022 till riksdagen

Vi välkomnar alla Sveriges högstadie- och gymnasieskolor att delta i Skolval 2022 till riksdagen! Anmäl er redan idag!

Kunskapsuppdrag om EU

Du som dagligen möter unga i skolan eller på deras fritid är viktig i arbetet med att öka ungas kunskap om EU. I vårt EU-kunskapsuppdrag har vi tagit fram verktygslådan Prata EU till dig.

Aktuellt

Ansök till LUPP 2022 innan den 11 februari

Beslut om unga ska bygga på kunskap om unga. Därför erbjuder vi Sveriges alla kommuner, regioner och stadsdelar att kostnadsfritt genomföra Ungdomsenkäten LUPP. Ni har väl inte missat att ansöka om att få genomföra LUPP 2022?

Ansökan till LUPP 2022 är öppen!

Beslut om unga ska bygga på kunskap om unga. Därför erbjuder vi Sveriges alla kommuner, regioner och stadsdelar att kostnadsfritt genomföra Ungdomsenkäten LUPP. Nu är ansökan att få genomföra LUPP 2022 öppen!

Vad gör du för att må bra?

Tillsammans med Folkhälsomyndigheten ska vi kartlägga ungas psykiska hälsa och ohälsa. Nu söker vi unga i åldern 15-25 år som mår bra och som vill dela med sig av sin berättelse.

Skolval på årets Bokmässa

I fredags (24 september) modererade MUCF seminariet "Så kan skolvalen bidra till demokratin" på årets upplaga av Bokmässan.

MUCF är nationellt kontor för EU-programmen: