Hoppa till huvudinnehåll
 

MUCF idag - Skolval 2022 till riksdagen

Datum/tid:
Plats: MUCF:s YouTube-kanal

Det är valår och MUCF har fått regeringens uppdrag att genomföra Skolval 2022 till Riksdagen. Det är en av Sveriges största demokratisatsningar för unga och en stor möjlighet att prata politik och demokrati i skolan. På MUCF idag den 24 februari kickar vi igång Skolval 2022 - välkomna att delta!

Varför är det viktigt att delta i Skolval 2022? Hur funkar det? För vem arrangeras skolval och vilket stöd finns att få? Frågorna är såklart många och den 24 februari ger vi dig svar på allt du och din skola behöver veta för att delta. 

I väntan på sändningen är du välkommen att läsa mer om Skolval 2022 till riksdagen och varför inte anmäla er skola redan idag! Ta gärna del av MUCF:s demokratipaket till skolan också. 

För vem?

Den här gången vänder sig MUCF idag främst till dig inom skolan. Kanske är du förvaltningschef, rektor, VD, lärare eller förtroendevald i skolfrågor. Kanske är du elev eller representant i ett elevråd eller elevkår. Det är för och tillsammans med er som Skolval 2022 kommer att genomföras. Varmt välkomna!

Program

Vi guidas genom programmet av Oscar Petersson, handläggare på MUCF. 

  • Projektledare Rebecka Hinn ger sin syn på varför Skolval 2022 till riksdagen är viktig. Hon har också massor med praktisk information om hur det kommer att gå till och vilket stöd MUCF erbjuder inför, under och efter skolvalet. 
  • Vi möter lärare och elever från Katedralskolan i Växjö
  • Vad säger riksdagsledamot Per Schöldberg (C) om Skolval 2022? 
  • MUCF:s demokratipaket till skolan - vad är det och på vilka sätt kan det underlätta skolans arbete med demokrati och politik?
  • Vi hör vad Johanna Jaara Åstrand, ordförande på Lärarförbundet, har att säga om Skolval 2022 till riksdagen.
  • I tidigare skolval har friskolor deltagit i betydligt lägre utsträckning än kommunala. Det vill utvecklingschef Petter Brobacke från friskolekoncernen AcadeMedia Academy ändra på. Vi hör varför han tycker att det är viktigt att delta.

Praktisk information

  • Plats: Du kan följa sändningen här eller via MUCF:s YouTube-kanal.
  • Kostnad: Nej, det är kostnadsfritt.