Hoppa till huvudinnehåll
 
Europeiska Solidaritetskåren

Ansök om Quality Label

För att bli godkänd som ledande organisation, mottagande organisation eller stödorganisation inom Europeiska solidaritetskåren måste ni ansöka om en Quality Label.

Quality Label är en kvalitetsmärkning som säkerställer att organisationen följer Europeiska solidaritetskårens principer och mål. Den ger åtkomst till ansökan om budget till volontärprojekt och Europeiska Ungdomsportalen.

För att en organisation ska kunna ansöka om medel för att sända eller ta emot volontärer krävs det att organisationen har en beviljad Quality Label som gäller 2021–2027. Även organisationer som har haft en EVS-ackreditering eller Quality Label för programperioden 2014–2020 behöver alltså ansöka om en ny och ha en beviljad Quality Label för att kunna vara projektledare i volontärprojekt, lead organisationer.

Om en organisation har en Quality Label från programperioden 2014–2020 och endast vill medverka som partnerorganisation, det vill säga inte lämna in ansökningar om att driva projekt själv så kommer denna Quality Label vara giltig för hela programperioden 2021–2027. 

I Sverige är det MUCF som beviljar Quality Label-ansökan. Ansökan kan ske löpande och handläggningsprocessen tar cirka 2 månader. 

Har ni frågor om er ansökan, tveka inte med att höra av er till esc@mucf.se.