Hoppa till huvudinnehåll
 

MUCF idag - "Från idé till samverkan"

Datum/tid:
Plats: digital via Youtube
Anmälan: Anmäl dig här

 

Avsnitt 13 av MUCF idag sänds den 7 september och handlar om samverkan.

Under sändningen kommer vi att tala om vikten av samverkan och vilka mervärden det ger till både offentlig sektor och civilsamhället. Vi kommer att få höra ärkebiskop Martin Modéus, Sveriges stadsmissioners generalsekreterare Jonas Wihlstrand samt Kristdemokraternas partisekreterare Liza-Maria Norlin berätta som sina tankar och visioner kring möjligheterna med samverkan. MUCF:s generaldirektör Lena Nyberg kommer att tala om samhällsvinsterna med samverkan och hur hon ser på framtidens samverkan mellan civilsamhälle och offentlig sektor.

Som vanligt blir det goda exempel från verkligheten. Vi kommer att få möta och inspireras av ungdomar och ledare i Hallby IF:s parahandbollslag och höra mer om deras samverkan med Jönköpings kommun. Vi kommer också att få höra om Region Västernorrland där man utvecklar en utmaningsdriven och bred samverkan tillsammans med civilsamhället kring komplexa samhällsutmaningar och använder sig av MUCF:s samverkansmodell. Samverkansmodellen kommer också att presenteras närmare under sändningen.

Under sändningen kommer vi också att tala om MUCF:s rapport Ett år med nya utmaningar - uppföljning av ideella föreningars villkor 2022, som bland annat handlar om hur civilsamhället påverkats av inflation och höga elpriser och hur föreningar ser på framtiden. 

Utöver allt detta kommer vi att berätta om konferenser som MUCF har på gång under hösten.

Att ta del av sändningen är kostnadsfritt.

Hoppas vi ses den 7 september!

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om det som tas upp i avsnittet. 

Rapporten Ett år med nya utmaningar

Erasmus+

MUCF:s samverkansmodell