Hoppa till huvudinnehåll
 

Europeiska Solidaritetskåren

Publikation - 2021-06-14

Internationell studie om Erasmus+ 2017-2018

RAY är ett öppet forskningsnätverk för de nationella kontor som arbetar med europeiska ungdomsprogram och deras forskningspartners. Här har RAY analyserat i vilken utsträckning Erasmus+ Ung och Aktiv lever upp till de mål som finns uppsatta för programmet.
Publikation - 2021-06-14

Svensk studie om Erasmus+ Ung och Aktiv 2015-2020

Erasmus+ är ett EU-program för internationellt samarbete där MUCF ansvarar för ungdomsdelen som heter Erasmus+ Ung och Aktiv. Inom programmet ingår mobilitet, strategiska partnerskap och att påverka ungdomspolitiken. 
Kalenderhändelse - 2023-02-07

Europadagen 2023

Paneldiskussioner kommer att pågå hela dagen i fem seminarier med olika teman. MUCF är medarrangör i det första seminariet som pågår kl.
Nyhet - 2022-10-26

EU:s ungdomsprogram ger mervärde – erfarenheter från Jönköping

”Man vill ju sätta sin kommun på kartan lite, ligga i framkant och visa att vi har ett bra internationellt arbete och att det faktiskt funkar för alla och inte är jättekrångligt.” Linda Jansson, tf avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun, pratar om kommunens EU-projekt.
Utbildningar och konferenser - 2022-05-06

Nätverk för kommuner inom Erasmus+ Ungdom och Europeiska solidaritetskåren

Bakgrund Under 2021 startade MUCF en referensgrupp av kommuner för att undersöka vilka hinder och utmaningar som fanns för att engagera sig inom EU-programmen Erasmus+ ungdom och Europeiska solidaritetskåren.
Sida - 2022-04-22

Inbjudan

Bakgrund Under 2021 startade MUCF en referensgrupp av kommuner för att undersöka vilka hinder och utmaningar som fanns för att engagera sig inom EU-programmen Erasmus+ ungdom och Europeiska solidaritetskåren.
Kalenderhändelse - 2022-04-21

Introduktion till Quality Label - Europeiska solidaritetskåren

Quality Label är en kvalitetsmärkning som säkerställer att er organisation följer
Sida - 2022-03-29

För dig med pågående projekt inom EU:s ungdomsprogram med anledning av kriget i Ukraina

Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren är starka verktyg i arbetet lokalt och internationellt för att bland annat stötta flyktingar och arbeta med integration. EU kommissionen är tydlig med att programmen ska stötta ukrainska studenter, unga, lärare och utbildare.
Bidrag - 2022-03-24

Extra ansökningsrunda för ungdomsprojekt

Inom båda projektområdena är det unga som både initierar och driver projekten.
Utbildningar och konferenser - 2022-03-17

10 maj: Webbinarium för dig med pågående EU-projekt

Varmt välkommen att delta på MUCF:s digitala och interaktiva webbinarie som kommer att pågå under en halv dag. Vi bjuder på ett varierat program med duktiga föreläsare och panelsamtal. Det finns också tid att ställa frågor till organisationer och oss på MUCF.