Hoppa till huvudinnehåll
 

Ungdomsenkäten LUPP

LUPP är en enkät för kommuner och regioner som vill få kunskap om hur unga har det, hur de mår och vad de tycker om att leva på sin bostadsort. I år genomförs LUPP i ett femtiotal kommuner och tre regioner.

Varför delta i LUPP?

Beslut som rör unga ska bygga på kunskap om unga. Ungdomsenkäten LUPP (lokal uppföljning av ungdomspolitiken) är ett verktyg för att ta reda på hur ungas livssituation ser ut lokalt. Frågorna ger svar på hur unga ser på inflytande och demokrati, situationen i skolan, möjligheten till arbete, sin egen hälsa och trygghet, sin fritid och framtid.

Ungdomsenkäten LUPP kan användas för att:

  • skaffa kunskap om unga
  • underlätta eller starta ett samarbete mellan förvaltningar och verksamheter
  • skaffa underlag i beslutsprocesser som rör unga
  • förbättra ungas levnadsvillkor lokalt

Praktisk information

LUPP finns på fem språk: svenska, engelska, arabiska, dari och somaliska.

Enkäten finns för tre olika åldersgrupper: 13-16 år, 16-19 år och 19-25 år.

Alexandra svarar på vanliga frågor om LUPP!

En av dem som jobbar med LUPP på MUCF är Alexandra Winberg. Varje år svarar hon och hennes kollegor på massor med frågor från deltagande kommuner och regioner. Nu har vi samlat några av dem på film! Hittar du inte svaret på just din fråga är du givetvis välkommen att kontakta oss via lupp@mucf.se.

Ung och vill påverka genom LUPP?

Ska din kommun/region/stadsdel inte genomföra LUPP? Kolla in filmen, som berättar vad LUPP är och vad enkäten konkret har bidragit till! Sedan är du rustad att kontakta beslutsfattarna och visa ditt intresse för att göra enkäten. Det är din vardag det handlar om!

MUCF, nationellt kontor för EU-programmen: