Kompetensutveckling för dig som jobbar med unga
Det här är ett bidrag för dig som jobbar med unga för att inhämta kunskap och kompetens samt utbyta erfarenheter och arbetssätt med kollegor i andra länder.
Projekt kan till exempel handla om att göra studiebesök, delta i seminarier eller utbildningar eller andra typer av samverkansprojekt.
Ansökningstider
4 oktober 2023 klockan 12.00
Detta bidrag går inte att söka just nu - vi meddelar här när ansökan öppnar.
Ansökan
För att kunna söka bidrag måste ni först skapa ett användarkonto och registrera er organisation i EU-kommissionens databas. Följ våra steg-för-steg anvisningar:
Ni kan söka bidraget
Ideella organisationer, kommunala och regionala verksamheter eller sociala företag som arbetar med ungdomar kan söka bidraget. Det kan vara personer som arbetar med lokal eller regional ungdomspolitik, i ungdomsorganisationer eller med ungdomar i rollen som ungdomsledare, utbildare, handledare, ungdomsrådgivare eller annan typ av resursperson.
Projekten ska vara internationella samarbeten
För att göra ett projekt krävs det att du har internationella samarbetspartners inom något eller några av samarbetsländerna inom Erasmus+ Ungdom.
Hitta internationella partners
Samarbetsländer inom Erasmus+ Ungdom
Det här kan bidraget gå till
Ett projekt byggs på en eller flera kompetensutvecklingsaktiviteter. Exempel på dessa aktiviteter är:
- Studiebesök och andra typer av uppdrag som till exempel jobbskuggning.
- Nätverkande och samhällsbyggande mellan personer som arbetar med unga
- Kurser för att ge stöd till och utveckla kompetenser hos personer som arbetar med unga
- Seminarier och workshops
Ett projekt måste alltså innehålla minst en av ovan kompetensutvecklingsaktiviteter.
Projekten ska ha en tydlig effekt på deltagarna samt på deltagarnas ungdomsverksamheter. Det är viktigt att programprioriteringarna som finns inom Erasmus+ adresseras tydligt i projekten.
Projektets längd och starttid
Själva kompetensutvecklingsaktiviteterna kan pågå minst 2 dagar och max 2 månader, exklusive resdagar. Själva projektet kan däremot pågå i upp till 24 månader. Då ingår tid för förberedelser, genomförande, utvärdering och uppföljning.
Inom projekttiden, innan aktiviteterna äger rum, är det också möjligt att planera in ett förberedelsebesök på platsen där aktiviteten kommer att äga rum.
Prioriteringar
MUCF prioriterar projektansökningar som tillgodoser Erasmus+ prioriteringar, nämligen inkludering, demokratisk delaktighet, hållbarhet och digitalisering.