Hoppa till huvudinnehåll
 

MUCF-dagarna: Ett förändrat landskap för civilsamhället - om hot, hat och digitalisering

Datum/tid:
Plats: MUCF:s YouTube-kanal

Hot och hat mot civilsamhällets företrädare. Ett ökat krav på digitalisering. Utmaningarna och möjligheterna är flera och vi undrar; vilka förutsättningar har civilsamhället att bedriva verksamhet idag och framöver?
Välkommen till vår andra dag där vi ägnar all tid åt civilsamhällets betydelse och förutsättningar.

Missade du sändningen eller vill du kanske se delar av den igen? Välkommen att ta del av MUCF-dagarna om civilsamhället!

Program

Vi guidas genom sändningen av Rebecka Hinn, utvecklingsledare på MUCF. 

Under sändningen varvas samtal och diskussioner med röster från civilsamhällets representanter.

Hot och hat mot civilsamhället

  • Vi ger en sammanfattande bild av den senaste kunskapen i ämnet från fyra aktuella rapporter. Med Gisela Ivarsson, utvecklingsledare på MUCF.
  • #jagärhär är en internationell folkrörelse som agerar mot hot och hat i sociala medier. Genom att visa sin närvaro, delta i diskussioner på ett sakligt sätt och hindra desinformation med korrekta källhänvisningar möter de hot och hat direkt där det förekommer. Med Audrey Lebioda, från svenska rörelsen #jagärhär.

Hur har digitaliseringen påverkat civilsamhället?

  • Ny studie om Digitaliseringen i civilsamhället presenteras. Intervju med Ylva Saarinen, som på uppdrag av MUCF har gjort studien.
  • Vad säger civilsamhället själva om hot och hat? Reflektion utifrån Ylvas presentation. Med Björn Appelgren från Internetstiftelsen, en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation som verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället.