Hoppa till huvudinnehåll
 

Ungas hälsa

En god och jämlik hälsa, både fysiskt och psykiskt, är en grundförutsättning för att uppnå det ungdomspolitiska målet om goda levnadsvillkor och makt att forma sina egna liv. En god hälsa är till exempel viktig för att kunna studera, arbeta och att vara en aktiv del i samhället.

Bild på två unga kvinnor som tränar boxning. Fotograf: Logan Weaver

Ungas hälsa

Våren 2021 släppte vi rapporten Goda levnadsvillkor för många, men inte för alla. I filmen tar utredare Emma Thornström upp några av de resultat som handlar om ungas hälsa.

Rätt att veta!

Möter du unga som är nya i Sverige? Då är webbutbildningen Rätt att veta något för dig! Utbildningen ger stöd för att skapa trygga och inkluderande samtal om till exempel hälsa, sex och relationer. Gå direkt till utbildningen på utbildning.mucf.se.

Sexuella trakasserier i utbildningsmiljöer

60 procent av tjejerna och 18 procent av killarna uppger  att de utsatts för sexuella trakasserier en eller flera gånger. Tre år efter #metoo släppte vi rapporten ”Det blir ju bara värre om jag berättar …"

Grafik med citatet "Han fotade mina ben och bara "åh, vad fina ben du har i de där strumpbyxorna" (...)

Vill du veta mer om ungas hälsa?

På ungidag.se finns statistik om ungas hälsa. Välkommen dit!

Prenumerera på MUCF:s nyhetsbrev
Prenumerera på MUCF:s nyhetsbrev för att ta del av nya rapporter och information om bidrag, verktyg, konferenser och utbildningar – både nationellt och internationellt.