Sök EU-bidrag
MUCF är nationellt programkontor för EU:s ungdomsprogram Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren. Det betyder att vi fördelar EU-medel till svenska verksamheter som vill genomföra projekt för och med unga.
Med stöd från dessa program kan vi ta tillvara ungas samhällsengagemang och skapa förutsättningar för dem att aktivt delta i vår demokrati.
Prata EU med unga
Du som dagligen möter unga i skolan eller på deras fritid är viktig i arbetet med att öka ungas kunskap om EU. Till dig har vi tagit fram Prata EU - en verktygslåda som ger kunskap om HUR du kan engagera unga i frågor som rör EU, demokrati och deras vardag.
Här hittar du bland annat vår kostnadsfria webbutbildning där filmer, texter och intervjuer varvas med interaktiva övningar. Gå utbildningen när det passar dig.
Erasmus+
Erasmus+ är EU:s program för utbildning, ungdom och idrott. MUCF har hand om ungdoms- och idrottsdelen av programmet som erbjuder unga och personer som arbetar med unga möjligheter till projekt, möten, utbyten, samarbeten och kompetensutveckling i andra länder eller på hemmaplan.
Europeiska solidaritetskåren
Europeiska solidaritetskåren är EU:s program för att kanalisera ungas engagemang och erbjuda möjligheter för unga att visa sin solidaritet. Programmet erbjuder stöd för att ta emot eller skicka volontärer. Programmet erbjuder även möjligheter för unga att själva initiera och driva solidaritetsprojekt på hemmaplan.
CERV
MUCF är även informationskontor för CERV (Citizens, Equality, Rights and Values) som är EU:s program för att skydda och främja mänskliga rättigheter och värden. Bidrag söks hos det centrala programkontoret EACEA i Bryssel.
Europaåret för unga 2022
Europaåret för unga är ett initiativ från Europeiska kommissionen för att lyfta fram ungas betydelse i hela EU och ta till vara på deras erfarenheter och åsikter.
Året ska öka kunskapen, bygga kompetenser och visa positiva framtidsutsikter för unga genom att till exempel presentera vad EU gör inom de gröna och digitala övergångarna. Dessutom ska de möjligheter som finns tillgängliga för unga bli mer kända och synliggöra ungdomspolitiken i EU.
I Sverige är MUCF utnämnd till nationell samordnare för Europaåret för unga. Myndighetens uppgift är bland annat att anordna och uppmuntra till evenemang, kommunicera och rapportera om året.