Hoppa till huvudinnehåll
 

Bidrag

MUCF fördelar statsbidrag och EU-bidrag till verksamheter och projekt som gör nytta för Sveriges unga och för det svenska civilsamhället. 

MUCF har olika slags statsbidrag man kan söka i form av organisationsbidrag, projektbidrag och verksamhetsbidrag

Vi är även nationellt programkontor för Erasmus+ Ungdom och Idrott och Europeiska solidaritetskåren som är EU:s främsta verktyg för att genomföra den gemensamma europeiska ungdomspolitiken. 

Två händer som håller upp var sin pusselbit som möts.

Sök statsbidrag

Här hittar du MUCF:s e-tjänst för att söka statsbidrag. 

Bidrag som går att söka nu

Olika bidrag har olika ansökningstider. Här hittar du de bidrag som går att söka nu.

Vi har fått bidrag

Här hittar du de organisationer som har fått statsbidrag eller EU-bidrag.

EU-bidrag

MUCF är nationellt programkontor för Erasmus+ Ungdom och Idrott, samt Europeiska solidaritetskåren. Vi fördelar EU-bidrag till svenska verksamheter som vill genomföra projekt för och med unga - utomlands eller på hemmaplan.

Statsbidrag

Civilsamhällets organisationer har en central roll i demokratin genom att ge röst åt olika gruppers behov, värderingar och intressen.

MUCF fördelar statsbidrag på regeringens uppdrag. De bidrar till organisationers möjlighet att bedriva sin verksamhet och genomföra projekt.

Forskningsbidrag

Vissa år får MUCF i uppdrag att fördela bidrag för studier om civila samhället.

Syftet är att öka kunskapen om det svenska civilsamhället, dess utveckling, organisering och interaktion med samhället i övrigt.

Aktuellt

ungas etablering

Förstärkt uppdrag kring unga som varken arbetar eller studerar

MUCF har fått ett utökat uppdrag att fungera som nationell resurs för samordning och stöd i frågor om unga som varken arbetar eller studerar med särskilt fokus på psykisk ohälsa. Ett statsbidrag på 20 miljoner kommer även kunna sökas för kommuner och regioner som genomför insatser för unga som varken arbetar eller studerar.

Boka konsultation inför ansökan om EU-bidrag

Fram till 5 februari erbjuder MUCF:s handläggare enskilda konsultationer för de som påbörjat en ansökan om bidrag inom EU-programmen Erasmus+ eller Europeiska solidaritetskåren. Konsultationen är ett tillfälle för ansökare att ställa frågor kring sin ansökan och de krav som behöver uppfyllas i ansökningsprocessen.

Boka tid för att stämma av er projektidé

Mellan den 10 januari och 6 februari erbjuder vi 20-minuters samtal där vi hjälper er att se om er projektidé passar för det bidrag ni vill söka. Under samtalet går vi igenom syftet och kraven för bidraget tillsammans med dig.

Den 2 januari öppnar ansökningsperioden för projektbidrag

I år finns det fyra olika projektbidrag att söka. Ta chansen att göra verklighet av era projektidéer, stärka ert arbete och skapa förändring.

De är med och stöttar samhällets mest utsatta

Visste du att bidrag till socialt utsatta är viktigare än någonsin?

Den ekonomiska situationen 2023 gjorde att många civilsamhällesorganisationer både fick fler besökare och nya besöksgrupper. 

Sveriges stadsmissioner fick till exempel dubbelt så många deltagare som året innan. Rädda barnen serverade 7 390 frukostar. Ny Gemenskap tog emot 129 566 personer i sina verksamheter vilket var en ökning med nästan 40 % mot året innan och Läkare i Världen tog emot 2 500 besökare vilket var 30 % fler än 2022.

Läs intervjuerna med Räddningsmissionen, Hela människan och Växjö rödakorskrets som berättar om sitt arbete.