Hoppa till huvudinnehåll
 

Stor bredd bland ungdomsprojekt som får bidrag

2016-06-14 - 08:00

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelar bidrag för att stödja barns och ungdomars självständiga organisering och inflytande i samhället.

-Vi har fått många ansökningar och det är stor spridning bland alla de projekt bidragen går till. Vi tycker det är glädjande med stor aktivitet över hela landet och organisationer från Norrbotten till Skåne har beviljats bidrag säger Lena Nyberg, generaldirektör Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Totalt har 41 organisationer delat på 24 miljoner kronor.

Några exempel på projektbidrag för ungas organisering

Föreningshuset Husknuten, Halmstad driver ett projekt där organisationen arbetar med att ge möjlighet till unga människor med funktionsnedsättning att komma till tals och berätta om sin verklighet, drömmar och förhoppningar. Det görs genom sånger, dikter, dialogfragment och bild som ska bli film.

Ideella föreningen Kosmosklubben i Enskede har ett projekt där högstadieungdomar utbildar mellanstadiebarn i programmering.

Astronomisk ungdom vill öka intresset för astronomi och rymdforskning bland ungdomar. Bidraget ska användas för att utbilda och förbereda ideella föreläsare för aktiviteter i skolor runtom i hela landet.

Imaginarium Missing News , Johanneshov driver ett projekt för att ge unga praktisk och teoretisk kunskap om redaktionellt arbete.

Hjärtums Idrottssällskap i Lilla Edet arbetar med ett fritidsgårdsprojekt för att skapa goda och trygga uppväxtvillkor för barn och unga (7-15 år) i byn Hjärtum. Temadagar, workshops, filmskapande och kreativa fysiska aktiviteter är några av de metoder som används.

Streetstar, Stockholm ska inspirera och engagera andra ungdomar att bygga lokalföreningar runtom i hela Sverige för ungdomar som uttrycker sig i olika konstformer.

SV Skaraborg Unga för unga, arbetar med att stärka ungas inflytande och delaktighet inom den ideella sektorn på landsbygden. Projektet genomförs i Skövde och Töreboda.

Samtliga projekt som får stöd:

http://www.mucf.se/vi-har-fatt-bidrag?org=&projekt=&bidragsnamn=Ungas+o…

Presskontakt på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är Kinna Brundin tf kommunikationschef som nås via e-post:  kinna.brundin@mucf.se eller  mobiltelefon 070-663 39 18.