Hoppa till huvudinnehåll
 

Bidraget för sommarlovsaktiviteter – hur ser det ut i ert bevakningsområde?

2016-06-22 - 09:15

Har de kommuner som finns i ert område rekvirerat bidrag för sommarlovsaktivitet? Och vad här de planerat att göra för pengarna?

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelar bidrag till landets kommuner för att de ska ordna aktiviteter på sommarlovet för barn och unga i åldern 6-15 år.

Tanken är att aktiviteterna ska stimulera att alla barn, kostnadsfritt, ska kunna delta i aktiviteter under sommaren. Det ska främja integration och skapa nya kontaktytor mellan deltagare med olika social bakgrund. Bidraget ska vara ett tillskott utöver det kommunerna själva anslår för sina sommarlovsaktiviteter.

-Det här är en fantastisk möjlighet för landets kommuner att erbjuda alla barn möjlighet att göra något utöver det vanliga. Allt för många barn i Sverige kommer tillbaka efter sommarlovet och har inte haft möjlighet att göra något utanför den egna stadsdelen. Den här ekonomiska förstärkningen skapar förutsättningar för barn att få med sig ett extra minne från sommaren. Vi ser att kommunerna har utvecklat många olika verksamheter, säger Lena Nyberg generaldirektör MUCF.

I dagsläget har 267 av landets kommuner begärt och fått sitt bidrag. Använd länken för att se hur det ser ut i din kommun.

 http://www.mucf.se/vi-har-fatt-bidrag?org=&projekt=&bidragsnamn=sommarl…

MUCF räknar med att i år kunna fördela närmare 200 miljoner kronor och den sista ansökningsdagen är 1 juli 2016.

-Alla barn behöver få en bra aktivitet och en upplevelse att ta med sig från sitt sommarlov, avslutar Lena Nyberg generaldirektör MUCF.  

Presskontakt på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är Kinna Brundin tf kommunikationschef som nås via e-post:  kinna.brundin@mucf.se eller  mobiltelefon 070-663 39 18.