MUCF idag om trygga platser för unga hbtqi-personer
Missade du sändningen den 14 oktober? Ingen fara, den går att ta del av igen, igen och igen!
Mötesplatser för unga hbtqi-personer
Vår kartläggning visar att stora delar av Sverige saknar mötesplatser för unga hbtq-personer. På landsbygden finns ingen. Ta del av våra två delrapporter från uppdraget Stärka förutsättningarna för att skapa mötesplatser för unga hbtq-personer.
Hbtqi-strategisk myndighet
Vi är en av regeringens hbtqi-strategiska myndigheter. Det innebär att vi ska främja hbtqi-personers lika rättigheter, att vi ska integrera ett hbtqi-perspektiv i vårt arbete och att vi ska genomföra insatser för att förbättra situationen för unga hbtqi-personer.
Unga hbtqi-personers levnadsvillkor
Unga hbtq-personer är mer utsatta för diskriminering, hot och våld än andra unga och mår också sämre. Vi har regeringens uppdrag att ta reda på hur det är att vara ung hbtqi-person i Sverige idag. Ta del av vårt uppdrag på hbqti.mucf.se.
Olika verkligheter
I vår nationella ungdomsenkät finns frågor om sexuell läggning och könsidentitet. Det gör att vi kan få fram resultat specifikt om unga hbtq-personers levnadsvillkor. Den senaste ungdomsenkäten gjordes 2018 och i rapporten Olika verkligheter har vi fokuserat på unga hbtq-personer.
Öppna skolan
För att skapa trygga och bra skolmiljöer för unga hbtq-personer, har vi under flera år utbildat skolpersonal i hbtq-frågor. Under 2021 utvecklar vi en webbaserad utbildning för att kunna nå ännu fler med denna viktiga kunskap. I väntan på det får du gärna använda vårt stödmaterial Öppna skolan.

Öppna fritidsverksamheten
Som en hjälp i arbetet med att skapa trygga mötesplatser har vi tagit fram stödmaterialet Öppna fritidsverksamheten. Ett material som handlar om normer, hbtqi och inkludering och där fritidsledare och chefer kan hitta tips, idéer och få kunskap i arbetssätt som främjar hbtqi-personers deltagande.

Hbtq-organisationer
Statsbidrag till organisationer som arbetar med att stärka ställningen i samhället för homo- och bisexuella, transpersoner och personer med könsöverskridande identitet eller uttryck.
Mötesplatser för unga hbtqi-personer
Statsbidrag som syftar till att ge stöd till civilsamhället för insatser som främjar mötesplatser för unga hbtqi-personer. I juni 2021 fördelade vi statsbidraget till fyra organisationer.
CERV
EU-bidrag som stödjer offentliga och icke-offentliga aktörer i arbetet med att skydda och främja mänskliga rättigheter och värden. Syftet med bidraget är att upprätthålla öppna, demokratiska och inkluderande samhällen inom EU.