Hoppa till huvudinnehåll
 
Europeiska Solidaritetskåren

Project Lab Intro: Europeiska solidaritetskåren, Volontärprojekt

Datum/tid:

Möter du med unga som varken arbetar eller studerar? Då är du varmt välkommen att delta på MUCF:s digitala Project Lab Intro om Europeiska solidaritetskåren. Fokus ligger på volontärprojekt och hur du kan använda detta som ett verktyg för inkludering av unga.

Vad är ett Project Lab?

Project Lab är ett utbildningskoncept som MUCF erbjuder alla som är intresserade av att veta mer om Europeiska solidaritetskåren och lära sig om hur de olika programdelarna fungerar i praktiken. Vi samarbetar med externa utbildningsledare som är experter på programmet och på icke-formellt lärande metoder.  Det finns två typer av Project Labs: Intro och Advanced. Project Labs Intro riktar sig till dem som är helt nya i programmet och vill få en första inblick om hur de kan använda programmet i sina verksamheter. 
Advanced riktar sig till personer som redan har fått grundinformation om programmet och som vill lära sig att implementera ett projekt. 

Vad är Europeiska solidaritetskåren?

Inom Europeiska solidaritetskåren kan unga mellan 18-30 år åka som volontär i Europa, helt kostnadsfritt i mellan 2-12 månader. Här har unga möjligheten att få arbetslivserfarenhet, nya kunskaper, uppleva en ny kultur och få vänner för livet. Det finns handledare på plats och även mentorsstöd under hela projekttiden. Alla organisationer som skickar och tar emot unga är kvalitetssäkrade för att säkerställa ett bra mottagande av volontärer. Volontärprojekten baseras på informellt lärande och det är öppet för alla att ansöka och delta.
Att delta på ett volontärprojekt kan bli en inspirerande och berikande erfarenhet för unga och många växer under tiden som volontär. Detta kan vara ett fantastiskt verktyg för dig som arbetar med unga som står utanför arbetsmarknaden eller saknar utbildning.

Målet med solidaritetskåren är att föra samman unga för att skapa ett mer inkluderande samhälle, hjälpa utsatta människor och hitta lösningar på samhällsproblem.

Datum, tid och plats  

Utbildningen hålls digitalt via Zoom med utbildningsledarna Karin Wouda och Kristina Rosenhagen.  Utbildningen hålls på engelska.

27 oktober klockan 10.00-15.00 (med paus för lunch 12-13)

Program  

Efter utbildningen kommer du ha kunskaper om: 

  • Hur du och din verksamhet kan använda volontärprojekt som ett verktyg för inkludering av unga som varken studerar eller arbetar
  • Hur volontärprojekt fungerar i praktiken
  • Hur ni gör en ansökan 
  • Hur det går till att skicka unga på volontärprojekt
  • Projektexempel i Sverige 

För vem?  

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med unga eller ungdomsfrågor med ett särskild fokus på unga som varken arbetar eller studerar, såsom ungdomsledare, coacher samt personer som arbetar i ungdomsverksamheter, ungdomsorganisationer, kommunala verksamheter osv.

Anmälan  

Anmäl dig senast den 20 oktober.  Medverkan är kostnadsfri.  

Möteslänk skickas via mejl till de som anmält sig närmare inpå datumet för utbildningen. 

Anmälan till Project Lab Intro: Europeiska solidaritetskåren

Har ni några frågor under tiden är ni välkomna att maila training@mucf.se eller joana.pinheiro@mucf.se