Hoppa till huvudinnehåll
 

Kvinnoorganisationer får projektstöd

2015-12-03 - 09:38

Ett projekt för nyanlända kvinnor med förutsättningar att driva företag tillhör de som får stöd när Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) idag har beslutat om bidrag till fem kvinnoorganisationer.

Bidragen syftar till att stödja kvinnors deltagande i den demokratiska processen och i samhällslivet. Vidare ska stödet stimulera möjligheterna för kvinnor att bevaka sina rättigheter och driva sina krav.

Ett trettiotal ansökningar har behandlats, de organisationer som nu beviljas bidrag får dela på drygt 2 miljoner kronor.

Dessa organisationer får projektstöd:

Resurscenter för rysktalande kvinnor, Berus får 404 000 kronor för att stödja nyanlända kvinnor med erfarenhet av eller förutsättningar för att driva företag. Projektet genomförs i Stockholms län.

SweQ med verksamhet i bland annat Stockholm, Göteborg, Linköping och Uppsala får 228 000 kronor för att öka kvinnors engagemang i hållbarhetsfrågor.

Trajosko Drom i Västra Götaland får 295 000 kronor för att främja unga kvinnors frigörelse från begränsande normer. Målgrupp är unga romska kvinnor som i ett mentorskapsprogram får möta kvinnliga förebilder.

Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet får 485 000 kronor för att bedriva opinionsbildning och kunskapshöjande aktiviteter kring nedrustningsfrågor och Nato-medlemskap.  Projektet genomförs i Umeå, Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund.

Maktsalongen (Stockholm, Göteborg, Umeå, Växjö, Malmö) får 657 000 kronor för att stödja kvinnors organisering, för att skapa jämställdhet inom civilsamhället och för att ta fram ett metodmaterial om mentorskap.

Mer om projektstöd till kvinnoorganisationer: http://www.mucf.se/bidrag-till-kvinno-organisationers-projekt

Presskontakt: Lennart Nylund, 08-566 219 34 lennart.nylund@mucf.se