Hoppa till huvudinnehåll
 

Aktuellt om Skolval 2022

Skolval 2022 engagerar många. Vi är tacksamma för alla som på något sätt lyfter och synliggör den viktiga frågan om ungas delaktighet och skolans viktiga demokratiuppdrag. Här samlar vi en del av de sammanhang där Skolval 2022 har deltagit.

11 maj: Idag skickade vi ut ett nyhetsbrev riktat till särskolan. Välkommen att ta del av det!

5 maj: Ta del av vår första erfarenhetsträff i efterhand. På träffen fick deltagarna träffa våra demokratimentorer som delade med sig av sina erfarenheter och bland annat berättade om de stödmaterial som finns. 

25 april: Vi har mötts av ett stort intresse för skolval i år och förlänger därför anmälan. Läs mer här.

19 april: Vi är med i SKR:s podd Demokratiresan! Hör Rebecka Hinn och Amanda Nielsen prata om Skolval 2022 och ungas engagemang. 

4 april: Pedagog Örebro uppmuntrar sina skolor att delta i Skolval 2022! Vill ni också sprida ordet om skolval i din kommun eller koncern? Hör av er till tim.lundberg@mucf.se

1 april: Uppdragsledare Rebecka Hinn intervjuas av AcadeMedia om hur Skolval 2022 kan vara ett sätt att stärka skolans demokratiarbete

22-23 mars: Skolval deltar på Nordiska skolledarkongressen i Göteborg. Ta del av Charlotta Granaths reflektioner efter vårt föredrag och hur Hugo Wester beskriver skolans demokratiuppdrag med orden om, genom och för.

 

 

MUCF är nationellt kontor för EU-programmen: