Hoppa till huvudinnehåll
 

Valpaket inför valdagen

Diplom

Varför inte uppmärksamma de elever som bidragit i arbetet med skolval med ett välförtjänt diplom? Det kan vara värdefullt att ha med sig inför kommande engagemang eller i sitt CV. 

Valpaket inför valdagen

Mellan den 17 augusti och den 7 september arrangerades valdagar runt om på Sveriges högstadie- och gymnasieskolor. Alla som hade anmält sig till Skolval 2022 fick ett valpaket skickat till sig med bland annat instruktioner, valurna, valsedlar* och valkuvert. Har elever på din skola behov av valsedlar i punktskrift? Ta kontakt med skolval@mucf.se så löser vi det!

*I valpaketet finns valsedlar för samma partier som till det ordinarie riksdagsvalet, det vill säga de som fick minst en procent av rösterna i riksdagsvalet 2014 eller 2018, samt blanka valsedlar. I instruktionshäftet står det endast 2018, men enligt Valmyndighetens regler är det de två senaste valen som gäller. 

Behöver ni fler affischer, ett extra protokoll eller har ni kanske tappat instruktionshäftet finns det att ladda ner här!

Vi vill också passa på att tipsa om en Checklista för tillgängliga val som Myndigheten för delaktighet har tagit fram till ordinarie riksdagsval. Här finns massor med bra tips på hur ni kan tänka för att så många elever som möjligt ska kunna delta på valdagen!

Mer material

Instruktionsfilmer

Inför terminsstarten i höst kommer vi att publicera tre instruktionsfilmer här som gärna får användas i klassrummet som en förberedelse för elever som ska rösta och/eller jobba med skolvalet. I filmerna tar vi upp följande ämne:

Detta finns också beskrivet på en affisch samt i instruktionshäftet som finns med i valpaketet. Det går också bra att ladda ner via länkarna ovan!