Hoppa till huvudinnehåll
 

Varannan ung i Sverige känner sig inte inkluderad i samhället. Hur kan det offentliga och civilsamhället arbeta för att motverka segregationen?

2019-02-22 - 09:00

Välkommen på frukostseminarium i Stockholm den 25 februari om ungas upplevelser av social inkludering och segregation. Arrangörer är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, och Sveriges Ungdomsorganisationer, LSU.

På frukostseminariet presenteras MUCF:s nya Fokus 18-rapport Vilka ska med? Ungas sociala inkludering i Sverige och LSU:s kartläggning Ungdomsrörelsen och segregation.

I MUCF:s rapport framkommer att varannan ung i Sverige inte känner sig inkluderad i samhället. I LSU:s studie kartläggs möjligheterna för att ungdomsrörelsen, övriga civilsamhället och offentliga aktörer bättre ska kunna samverka, koordinera och utföra insatser som bidrar till att organisera, inkludera, demokratisera och aktivera unga som påverkas av samhällets segregation.

: Freys hotell, Bryggargatan 12, 101 31 Stockholm

Tid: Måndagen den 25 februari. Kl. 8.00-9.45

För pressanmälan: Kontakta presstjänsten på press@mucf.se  

Övriga frågor: Vänd dig till projektledare Linus Wellander på MUCF: Linus.wellander@mucf.se eller på tel 070 2479897 

Program: 

8.00-8.30 Frukost och mingel

8.30-9.30 Presentation av resultaten från två rapporter Vilka ska med? – ungas sociala inkludering i Sverige. Ylva Saarinen, utredare, MUCF. 

Ungdomsrörelsen och segregation, kartläggning gjord av LSU

9.30-9.45 Avslutande diskussion och frågor

Från MUCF deltar också generaldirektör Lena Nyberg. 

Välkommen!