Hoppa till huvudinnehåll
 

Valår i politiken - valår i skolan

2018-04-12 - 13:00

Prata politik med eleverna!

2018 är det valår i Sverige vilket också innebär att det är valår i skolan. Att öka förtroendet för demokratin och politiken i Sverige är en viktig uppgift. För att unga ska få chans att möta politiken och ta del av det politiska samtalet finns det olika metoder att använda sig av.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) har tagit fram ett metodmaterial för lärare och skolpersonal som heter Prata politik! Det är ett stöd för att öka engagemanget för politiken och valdeltagandet. I materialet finns det förslag på hur skolan kan anordna debatter och göra värdegrundsövningar, tips på diskussionsfrågor samt hur det går till att bjuda in politiska partier till skolan.

- Allt för få unga är nöjda med sin möjlighet att påverka lokalt och ännu färre är medlemmar i ett politiskt parti men intresset hos unga för politik och politiska frågor är ganska stort. Materialet som vi har tagit fram är ett stöd i att ta tillvara på det intresset, säger Cecilia Narby, t.f enhetschef vid Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

Materialet finns att beställa på myndighetens webbplats: www.mucf.se/publikationer/prata-politik

För mer information om Skolval 2018: www.skolval2018.se

För ytterligare information kontakta: 

Cecilia Narby, t.f enhetschef, cecilia.narby@mucf.se, 08 566 21 980

Emelie Lundqvist, kommunikatör, emelie.lundqvist@mucf.se, tel 070 566 41 93

Presskontakt: Anna Magnusson, anna.magnusson@mucf.se, 010 160 10 20