Hoppa till huvudinnehåll
 

Stort möte i Göteborg om EU, ungdomar och internationella utbyten

2018-04-09 - 09:09

Imorgon tisdag 10 april samlas 50 personer från hela Europa i Göteborg för att diskutera ungas engagemang för EU och hur deras intresse för internationella utbyten ska öka.

Denna vecka står Sverige och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor värd för konferensen Eurodesk Network Meeting. Eurodesk-nätverket vill få fler unga att upptäcka mobilitetsprojekt inom programmet Erasmus+ och att informera om EU-frågor i stort. Mobilitetsprojekt ger unga möjlighet att studera, arbeta eller volontärarbeta utomlands med stöd från EU. I Göteborg samlas alla de nationella Eurodesk-kontoren i Europa för kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte. En representant från EU-kommissionen finns också på plats. Förutom klassiskt konferensinnehåll kommer deltagarna bjudas på göteborgsk stadsvandring.

Fakta Eurodesk informerar om EU med fokus på ungas studier, arbete och volontärtjänst. Det finns cirka 1000 kontaktpunkter i 34 länder. Eurodesk är till för personer eller organisationer som aktivt arbetar med mobilitet, unga och EU på ett kommunalt, regionalt eller nationellt plan. MUCF är Sveriges nationella kontor för såväl Eurodesk som för ungdomsdelen inom Erasmus+.

För mer information kontakta Erik Lanne:

Erik Lanne, tfn +46 (0)7 07842375

e-post: erik.lanne@mucf.se