Hoppa till huvudinnehåll
 

MUCF i Almedalen 2019 - se våra livesända seminarier i efterhand

2019-07-10 - 18:07

Nu går det att ta del av livesändningarna från Mucf:s seminarier under Almedalsveckan 2019. Via appen MUCF Möten går det också att bland annat ta del av de rapporter som togs upp vid seminarierna.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, var med under Almedalsveckan för att sprida kunskap och verka för ett öppet och inkluderande Sverige med goda levnadsvillkor för unga och för civilsamhället.

2019 ordnade MUCF fyra egna seminarier som bland annat handlade om tjejers och killars samhällsengagemang, om demokrativillkoret i statlig bidragsgivning, om kunskap och metoder för att öka unga hbtq-personers trygghet och om hur ungas röster ska bli hörda. Vi presenterade delrapport två av MUCF:s stora attityd- och värderingsstudie Unga med attityd 2019 – arbete och arbetsmarknad. Den visar bland annat att unga vill kunna kombinera arbete med fritid- och familjeliv samt att tillfälliga anställningar, till exempel sms-jobb, är lika oroade för sin ekonomi och bostadslöshet som unga arbetslösa.

Under MUCF:s seminarium om unga hbtq-personers trygghet deltog RFSL Ungdom genom en inspelad hälsning från förbundsordförande Jêran Rostam.

MUCF arrangerade fyra seminarier i samverkan medDelegationen för unga och nyanlända till arbete, SKL, Skolverket, Nordiska rådet, Nordiska ministerrådet, Region Dalarna och Almedalarna. Dessa handlade bland annat om de nästan 170 000 unga som varken arbetar eller studerar, om ungas sociala inkludering och om vinsterna med att unga får inflytande i lokal och regional utveckling.

MUCF deltog också i flera andra aktörers aktiviteter, bland annat om medborgardrivna mötesplatser och om för- och nackdelar med projektbidrag.

Se vår sammanfattande film om Almedalsveckan

Länk till RFSL Ungdoms hälsning

Generaldirektör Lena Nyberg intervjuas om attityd- och värderingsstudien i SVT

Generaldirektör Lena Nyberg intervjuas om attityd- och värderingsstudien i SR