Hoppa till huvudinnehåll
 

MUCF bjuder in civilsamhällets organisationer – drygt 120 personer till möte i Växjö

2019-09-02 - 07:00

I dag, 2 september, samlas cirka 120 representanter för föreningar, ideella organisationer, stiftelser och kommuner till en träff i Växjö. Inbjudna är de som i år får projektbidrag av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.

- Genom att samla organisationerna kan vi både stimulera arbetet och informera om vilka krav som gäller för verksamheter som får statliga bidrag. Det är även viktigt att skapa arenor där föreningslivet kan mötas och utbyta erfarenheter, säger MUCF:s generaldirektör Lena Nyberg.

Totalt har 64 organisationer och föreningar från hela landet anmält sig till träffen som hålls i Växjö konserthus. MUCF fördelar nationella bidrag till organisationer inom civilsamhället samt kommuner för projekt som handlar om demokrati- och inflytandefrågor samt projekt för att motverka diskriminering, intolerans, rasism och extremism. MUCF ger också bidrag till projekt för bättre hälsa för romer.

- Civilsamhällesorganisationerna i Sverige gör ett fantastiskt arbete och är viktiga i arbetet för att försvara demokratin. Detta möte ger oss en möjlighet att träffa de organisationer som vi ger bidrag till, säger Kenneth Condrup, avdelningschef på MUCF.

Förutom MUCF så deltar också representanter från regeringskansliet, Centrum mot våldsbejakande extremism (CVE) och representanter från landets antidiskrimineringsbyråer att medverka vid träffen på måndag. På programmet står bland annat en föreläsning och workshop om propaganda, desinformation och näthat.

Journalister är välkomna att delta under förmiddagen, anmälan krävs. Kontakta 010-160 10 20 eller press@mucf.se