Hoppa till huvudinnehåll
 

Konferens med fokus på ungas sociala inkludering.

2017-11-29 - 11:14

I morgon anordnar Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF sin rikskonferens med temat ungas sociala inkludering och delaktighet. 800 deltagare kommer från hela landet.

–  Vi ser fram emot lärorika och inspirerande dagar för alla 800 deltagarna. Intresset för årets konferens visar på behovet av att mötas och diskutera den utmaning som finns i att skapa förutsättningar för att alla unga ska känna sig inkluderande i samhället, säger Lena Nyberg, generaldirektör på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

Den två dagar långa konferensen sätter också strålkastaren på arbetet med ungdomars psykiska ohälsa, inkludering av unga nyanlända i Sverige och i Europa, metoder för att möta ungdomsarbetslösheten, samtal om språkets betydelse för unga samer, ideellt engagemang i utanförskapsområden och arbete för och med unga hbtq-personer.

–  Under rikskonferensens två dagar presenteras många konkreta exempel på arbete med unga i kommuner och civilsamhälle. Ett aktuellt exempel kopplat till metoo-rörelsen är våldsförebyggande insatser. Vi får höra hur en kommun samtalar med unga om våld och genus, och de ungas erfarenhet av att ha deltagit i det våldsförebyggande programmet MVP(Mentors in violence prevention). Det är ett viktigt arbete som kan påverka framtiden på ett mycket positivt sätt, fortsätter Lena Nyberg.

Gymnasie- och kunskapslyftsministern Anna Ekström besöker rikskonferensen. Deltagande organisationer är bland annat KEKS, Nordens välfärdscenter och Teskedsordern.

Media är välkommen.

Plats: Folkets Hus/City Conference Center i Stockholm, Barnhusgatan 12-14

Datum: 30 november – 1 december 2017