Hoppa till huvudinnehåll
 

EU-pengar till flyktingprojekt

2015-12-17 - 10:37

Projekt i Växjö, Karlstad och Skåne hör till dem som får stöd via EU:s utbildnings- och ungdomsprogram Erasmus+. Många projekt fokuserar på flyktingsituationen, på att motarbeta fördomar och på att främja integration.

Totalt har Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelat mer än 14 miljoner kronor till 37 projekt.

- Det är glädjande att så många projekt väljer att arbeta med dessa viktiga frågor. Insatserna behövs, säger Lena Nyberg, generaldirektör för MUCF.

Några exempel:

Föreningen i Växjö får 174 000 kronor för att genom ett ungdomsutbyte skapa en kortfilm som kan användas av staden för att välkomna nyanlända unga.

Carlstad Youth Association får 390 000 kr för att hålla en utbildning med ungdomsledare från sex länder. Syftet är att lära sig mer om diskriminering, extremism, nationalism och intolerans.

Integration för alla (Örkelljunga och Klippan) får 876 000 kronor för att ta fram och sprida ett metodmaterial för ungdomsledare som arbetar med flyktingar, nyanlända och långtidsarbetslösa ungdomar.

Kulturföreningen Spiritus Mundi (Malmö) får 210 000 kronor för Our Lives – Capacities, en tredelad ungdomsledarutbildning som genomförs i Storbritannien, Sverige och Norge. Syftet med projektet är att deltagarna ska bli bättre på att arbeta med flyktingar.

Den nordiska nykterhetsorganisationen Nordgu får 112 000 kronor för att ge möjlighet för tre volontärer från tre länder att arbeta med social inkludering och inkluderande mötesplatser.

Mer information om Erasmus+ http://www.mucf.se/erasmus-plus

Presskontakt: Vendela Engblom, kommunikatör, 08-566 219 61, vendela.engblom@mucf.se