Hoppa till huvudinnehåll
 

Workshop om ungas utanförskap och lösningar - Jönköpings kommun

Datum/tid

MUCF bjuder tillsammans med Jönköpings kommun in till en heldagsworkshop med fokus på samhällsekonomiska vinster med främjande och förebyggande insatser på ungas fritid. 

Workshopen är en del i implementeringen av rapporten Utanförskap och unga - en socioekonomisk analys av värdet av främjande öppen fritidsverksamhet för unga och leds av rapportförfattarna beteendevetare Eva Nilsson Lundmark och nationalekonom Ingvar Nilsson.

Under dagen inspirerar vi med nya perspektiv om hur vi kan jobba framåt för att bryta ungas utanförskap. Eva Lundmark Nilsson och Ingvar Nilsson kommer sammanfatta den senaste kunskapen inom området samt leda diskussioner och praktiska moment. Du kommer att få ta del av lokala initiativ som inspirerar och få möjlighet att utbyta idéer och erfarenheter med kollegor från andra kommuner och aktörer.

För vem?
Workshopen riktar sig till dig som är politiker, chef eller verksamhetsledare inom offentlig förvaltning eller civila samhället och som tar beslut som rör ungas fritid. 

Anmälan:
Anmäl dig till workshopen här.

Sista dag för anmälan är den 12 oktober 2023. Workshopen är kostnadsfri. Vi bjuder på fika och lunch. (Anmäld men ej utnyttjad plats debiteras med 500 kronor).

Preliminärt program
08.30 Registrering
09.00 Välkommen
09.15 Ingvar Nilsson, nationalekonom och Eva Nilsson Lundmark, beteendevetare inleder workshopen med presentation av utanförskapsproblematiken bland unga människor
09.45 Gruppuppgift 1 - Känner du igen dig? Vilka slutsatser drar du?
10.30 Kaffe och grupparbete
11.00 Gott exempel ifrån kommuner i länet

12.00 Lunch

12.45 Presentation: Konsekvenserna av utanförskap socialt och ekonomiskt
13.30 Grupparbetsuppgift 2 - Vad kan vi lära av detta? Vilka beslut skulle vi kunna ta?
14.15 Fika
14.45 Presentation: Sociala investeringar som ett sätt att minska utanförskapet
15.15 Grupparbetsuppgift 3 – Vad gör vi nu?
15.50 Sammanfattning av dagen.
16.00 Tack och hejdå

Plats
Allaktivitetshuset Smeden, Smedbygatan 3C, Huskvarna