Hoppa till huvudinnehåll
 

Om utställningen Visit Nabo Art Book

Utställningen Visit Nabo Art Book vill uppmuntra och göra plats för samtal om demokrati och delaktighet ur ungdomars perspektiv. Nabo är ett fornnordiskt, danskt och norskt ord som betyder granne – en symbol för gemenskap och hur människor och länder bemöter och förhåller sig till varandra.

 

I utställningen möter du bilder av åtta Nordiska illustratörer. De har tolkat ungas röster och miljöer i hela Norden. Deras bilder berättar om ungas glädje och tristess, oro och hoppfullhet, frustration och kampvilja. Men främst om allas rätt att bli lyssnad på.

Till utställningen hör ett pedagogiskt material och möjlighet för besökare och grupper att fördjupa sig i bilder och innehåll. Utställningen passar att visa i kulturhus, på museer och i bibliotek.

Utställningen bygger på MUCF:s fyraåriga projekt kring ungas sociala inkludering. Projektets forskningsrapporter illustrerades i en bok. I utställningen får innehållet från boken en ny rumslig form.

Medverkande illustratörer:
Kati Kovács, Finland
Jonas Wilén, Åland
Fabian Göranson, Sverige
Inga Sætre, Norge
Søren Mosdal, Danmark
Edward Fuglø, Färöarna
Rán Flygenring, Island
Christian Rex, Grönland

Boka utställningen

Vill du boka utställningen? Kontakta Producentbyrån, info@producentbyran.se

Om projekt NABO

NABO är ett nordiskt samarbete som handlar om ungas sociala inkludering.  I juni 2021arrangerade NABO en konferens om ungas sociala inkludering. Ta gärna del av den digitala sändningen i efterhand.

Fokus 18 handlade om ungas sociala inkludering. Det var också Sveriges bidrag till Nabo, där varje land gjorde en liknande utredning om ungas sociala inkludering. På så vis kan vi jämföra vilka möjligheter och hinder som finns i de nordiska länderna och hur unga själva beskriver det.

På Nordiska ministerrådets webbplats finns samtliga rapporter samlade som tagits fram inom ramen för NABO.