Hoppa till huvudinnehåll
 

Dags för EU-skolval och EU-val: unga som politiska aktörer och skolans demokratiuppdrag!

Datum/tid

MUCF och Youth 2030 Movement bjuder in till en gemensam livesändning i Youth Talk anda. Youth Talks är Youth 2030 Movements seminarieserie där de tar tempen på den nationella ungdomspolitiken och ungas rätt till inflytande, delaktighet och demokrati.

Under seminariet kommer du att få höra mer om MUCF skolvalsuppdrag i samband med valet till Europaparlamentet den 9 juni. Skolvalet är öppet för alla högstadie- och gymnasieskolor i Sverige och är därigenom en av Sveriges största demokratisatsningar för unga.

Under seminariet får du också lyssna till Vendela Carlfjord, sakkunnig på Youth 2030 Movement som bland annat kommer att prata om ungas delaktighet i demokratin och sänkt rösträttsålder. Youth 2030 Movement är en rörelse av demokratiaktivister, unga ledare, barnrättskämpar och allierade vuxna som arbetar för att öka ungas makt i samhället.

Seminariet avslutas med ett panelsamtal med Maja Sjögren förbundsordförande för Elevernas riksförbund, Rebecka Hinn, Utvecklingsledare demokratifrågor och uppdragsledare för skolval på MUCF samt Vendela Carlfjord, sakkunnig på Youth 2030 Movement.

Seminariet genomförs i samarbete med Demokratimentorsnätverket.

Anmäl dig till seminariet här. 

Plats
Digitalt