Hoppa till huvudinnehåll
 

Landsbygdsriksdagen 2022

Datum/tid

Den 20-22 maj arrangerar riksorganisationen Hela Sverige ska leva evenemanget Landsbygdsriksdagen i Jönköping. Konferensen samlar landsbygdsutvecklare, politiker, tjänstepersoner och internationella gäster för att diskutera landsbygdsfrågor och sätta landsbygdsutveckling högt på den politiska agendan. MUCF deltar med två seminarier och en monter.

Landsbygdsriksdagen 2022

lördag 21 maj presenterar MUCF sin "Samverkansmodell för offentliga aktörer och civilsamhället" och förklarar hur modellen kan användas för att utveckla mötesplatser för unga HBTQI-personer. Många kommuner saknar idag mötesplatser och MUCF har inte lyckats identifiera några på landsbygden. 

söndag 22 maj diskuterar MUCF "EU i landsbygder och landsbygder i EU". Intresset för politik är stort bland Sveriges unga och stödet för ett fortsatt EU-medlemskap är stabilt. Men få unga människor anser sig ha kunskap och förutsättningar för att kunna engagera sig i EU-frågor. I det här seminariet delar vi med oss av vår verktygslåda, full med metoder och tips som kan stötta dig i arbetet med att ta tillvara ungas engagemang, stärka deras delaktighet samt möjliggöra att deras röster blir hörda. Europaåret för unga 2022 presenteras också.

Hela programmet finns tillgängligt på Landsbygdsriksdagens hemsida

Under hela Landsbygdsriksdagen kommer MUCF-personal att finnas tillgängliga i en monter som vi delar tillsammans med Landsbygdsnätverket och Tillväxtverket. Välkommen att träffa oss där och prata mer om de teman som tas upp i våra seminarier. På lördagen får vi besök av landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg

Hela monterprogrammet finns på Landsbygdsnätverkets webb.

Plats
Elmia Kongress- och Konserthus i Jönköping