Hoppa till huvudinnehåll
 
EU

Europadagen 2023

Datum/tid

Den 9 maj firar vi Europadagen och årets upplaga innebär en heldag av program i Kulturhuset i Stockholm. Det blir bland annat paneldiskussioner, film, en interaktiv utställning och presentation av vinnare i bildtävlingen "Fånga ditt Europa" och Årets Europé. MUCF är en av medarrangörerna och kommer finnas på plats i Stockholm.

Paneldiskussioner kommer att pågå hela dagen i fem seminarier med olika teman. MUCF är medarrangör i det första seminariet som pågår kl. 10.30-11.20 och handlar om EU:s grundläggande värderingar. Rubriken är "Frihet, demokrati och europeisk gemenskap – vad är EU:s roll?". MUCF:s generaldirektör Lena Nyberg är en av paneldeltagarna. 

Välkommen att anmäla dig till dagens olika evenemang: Anmälan Europadagen 9 maj

Alla paneldiskussioner direktsänds på nätet och MUCF kommer även att vara representerat på det infotorg i Kulturhuset som är öppet för allmänheten under dagen. Där kan man bland annat få information om EU:s ungdomsprogram och MUCF:s andra uppdrag.

EU-kommissionen i Sverige har all praktisk information om evenemanget på sin webbplats. 

Bakgrund: Dagens övergripande tema är "Solidaritet med Ukraina", och bakom programmet står EU-kommissionen i Sverige, Europaparlamentet i Sverige, Regeringskansliet, Sieps - Svenska institutet för europapolitiska studier, SKR - Sveriges kommuner och regioner, Svenskt Näringsliv, LO - Landsorganisationen i Sverige, Saco - Sveriges akademikers centralorganisation, TCO – Tjänstemännens centralorganisation, MUCF - Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, Europeiska investeringsbanken och Kommerskollegium. 

Plats
Kulturhuset i Stockholm