Hoppa till huvudinnehåll
 
EU

Europadagen 2023

Datum/tid

Den 9 maj firar vi Europadagen och årets upplaga innebär en heldag av program i Kulturhuset i Stockholm. Det blir bland annat paneldiskussioner, film, en interaktiv utställning och presentation av vinnare i bildtävlingen "Fånga ditt Europa" och Årets Europé. MUCF är en av medarrangörerna och kommer finnas på plats i Stockholm.

Europadagen 9 maj 2023

Paneldiskussioner kommer att pågå under hela dagen med olika teman. MUCF är medarrangör i en diskussion som ska handla om våra grundläggande värderingar. Vi delar mer information om det här när det närmar sig (denna sida uppdateras).

Alla paneldiskussioner kommer att direktsändas på nätet och MUCF kommer även finnas med på det infotorg i Kulturhuset som är öppet för allmänheten under dagen.

Det övergripande temat för dagen är "Solidaritet med Ukraina", och bakom programmet står EU-kommissionen i Sverige, Europaparlamentet i Sverige, Regeringskansliet, Sieps - Svenska institutet för europapolitiska studier, SKR - Sveriges kommuner och regioner, Svenskt Näringsliv, LO - Landsorganisationen i Sverige, Saco - Sveriges akademikers centralorganisation, TCO – Tjänstemännens centralorganisation, MUCF - Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, Europeiska investeringsbanken och Kommerskollegium.

Läs mer: EU-kommissionen i Sverige informerar om evenemanget på sin webbplats.

Plats
Kulturhuset i Stockholm

MUCF är nationellt kontor för EU-programmen: