Hoppa till huvudinnehåll
 
EU

Panelsamtal om unga HBTQI-personers rättigheter i Sverige och EU

Datum/tid

Som en del av Europaåret för unga bjuder MUCF tillsammans med organisationen Awesome People in till ett panelsamtal för att prata om vad som görs för att förbättra situationen för unga hbtqi-personer på olika nivåer - från EU till nationell och till lokal nivå. Evenemanget sker i Örebro den 2 september. Samtalet går på engelska och det går även att ses i direktsändning.

2022 är Europaåret för unga. Året då ungas visioner och framtidsutsikter hamnar i fokus. Men levnadsvillkoren ser inte lika ut för alla grupper av unga. MUCF:s nya kartläggning av unga hbtqi-personers hälsa och levnadsvillkor visar tydligt att unga hbtqi-personers levnadsvillkor är fortsatt sämre än för andra unga.

Panelsamtalet om hur man kan förbättra den här situationen kommer att äga rum på Scandic Grand Örebro, Fabriksgatan 21-23, fredagen 2 september 2022 klockan 11.00 – 12.00

Alla som vill lyssna är välkomna på fika från klockan 10.00. Det finns ett begränsat antal platser och de första som kommer får plats.

Panelsamtalet riktar sig särskilt till personer mellan 13 - 30 år och du är välkommen att i förväg ställa dina frågor till panelen här. Under direktsändningen går det även att ställa frågor i vår livechatt.

Bekräftade paneldeltagare är:

Alice Bah Kuhnke, Europaparlamentariker (MP)

Evin Incir, Europaparlamentariker (S)

Vanessa Sevedag, MUCF

Helena Virkelyst Sjödin, Awesome People

Fredrik Wouda, Awesome People

Samtalet modereras av Oscar Petersson, MUCF.

 

Plats
Scandic Grand Örebro