Hoppa till huvudinnehåll
 

Grundutbildning för dig som vill arbeta med unga hbtqi-personers fritid

Datum/tid

Är du nyfiken och vill lära dig mer för att kunna starta en mötesplats för unga hbtqi-personer? Vill du få mer kunskap för att kunna inkludera unga hbtqi-personer i den öppna fritidsverksamheten? Då är den här utbildningen något för dig!

Utbildningen vänder sig till dig som idag inte arbetar specifikt unga hbtqi-personer fritid och mötesplatser eller med hbtqi-frågor. Du behöver inte ha någon tidigare kunskap eller erfarenhet av att arbeta med hbtqi-frågor för att delta.

Den är till för dig som ansvarar för eller arbetar i öppen fritidsverksamhet eller en mötesplats för unga. Den kan också vara aktuell för dig som arbetar som strateg, verksamhetsutvecklare eller motsvarande inom ungas fritid. 

Programmet i stora drag

Förutom föreläsningarna så kommer vi så klart att ha lunch, pauser och möjlighet för dig som deltar att ställa frågor. 

Moderator för dagen är Marwa Chebil, uppdragsansvarig för MUCF:s uppdrag inom öppen fritidsverksamhet.

På förmiddagen

Vi har insläpp och tekniktest för den som så önskar från 9.45 och börjar utbildningen klockan 10.00.

  • Bakgrund – vad vet vi om unga hbtqi-personers levnadsvillkor, fritid och mötesplatser?, Ulrika Westerlund och Zarah Melander, MUCF
  • Hbtqi-kunskap och normkritiska förhållningssätt – en introduktion, RFSL Ungdom

På eftermiddagen

  • Hur kan vi skapa en hbtqi-inkluderande fritid?, MUCF, Lesbisk Makt, verksamheter från Uppsala och Helsingborg kommun
  • Om bidrag att söka från MUCF, Joana Pinheiro, Janna Stavervik och Oscar Petersson, MUCF
  • Hur kan samverkan stärka unga hbtqi-personers mötesplatser? - Presentation av MUCF:s Samverkansmodell för offentliga aktörer och civilsamhället, Elisabet Johansson, MUCF, RFSL Ungdom och Göteborgs stad.
     

Praktisk information och anmälan

Datum: 30 september

Tid: Klockan 10.00-15.00 (tekniktest och inloggning från kl. 09.45)

Plats: Utbildningen sker via plattformen Zoom.

Kostnad: Ingen

Anmälan: Anmäl dig via denna länk senast den 28 september.

Du som anmäler dig får en länk till utbildningen till din mejl den 29 september.

Tillgänglighetsbehov: Eventuella tillgänglighetsbehov anges i anmälan. Om du har behov av tolk eller har ett annat tillgänglighetsbehov för att kunna delta i utbildningen är vi tacksamma om du anmäler detta så snart som möjligt.

Frågor: Kontakta Zarah Melander: zarah.melander@mucf.se

Varför anordnar MUCF utbildningen?

MUCF:s undersökningar visar att unga hbtqi-personer möter olika hinder under sin fritid. Det finns därför behov av trygga mötesplatser för unga hbtqi-personer. Unga i gruppen lyfter också fram egna mötesplatser som viktiga. Samtidigt visar MUCF:s kartläggningar att stora delar av Sverige idag saknar mötesplatser för unga hbtqi-personer. I kartläggningen har MUCF identifierat 66 verksamma mötesplatser för gruppen. Dessa mötesplatser finns endast i 43 av Sveriges 290 kommuner. Majoriteten av mötesplatserna ligger dessutom i storstadsområden.

MUCF har också identifierat att bristande kunskap och finansiering är en av anledningarna till att det inte finns fler mötesplatser och arrangerar därför desnna utbildningsdag.

Här kan du ladda ned Delrapport 2: Uppdrag att stärka förutsättningarna att skapa mötesplatser för unga hbtq-personer 2021.

Plats
Online, via Zoom