Hoppa till huvudinnehåll
 

Konferens om unga utan studier eller arbete: "Viktigt att samverka bättre"

Nyhet -

Under hösten har samhället öppnats upp igen. Läget på arbetsmarknaden har stabiliserats och i viss mån förbättrats jämfört med före pandemin. Men många unga står utanför arbetsmarknaden och för unga som saknar en gymnasieutbildning är det särskilt svårt. Samtidigt råder osäkerhet om vilka konsekvenser pandemin fått för ungas studieresultat på både kort och lång sikt.

- Det finns mycket kunskap om unga som varken arbetar eller studerar. Vi vet vilka grupper som riskerar hamna utanför både studier och arbete, vi vet att det finns effektivare fungerande verktyg att använda och att vi behöver samverka bättre både lokalt och nationellt, säger Lena Nyberg, generaldirektör, MUCF.

Den 21 december arrangerar MUCF en konferens tillsammans med Delegationen för unga och nyanlända till arbete (DUA). Forskare, utredare och analytiker vid statliga myndigheter summerar kunskapsläget, ger konkreta tips och spaningar inför framtiden. Deltar gör bland andra Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister, Lil Ljunggren Lönnberg, ordförande Dua, Eva Durhan, analyschef Skolverket, Anders Ljungberg, analysavdelningen, Arbetsförmedlingen, Anders Forslund, professor emeritus, IFAU, Björn Johansson, docent i socialt arbete, Örebro universitet och Jonas Olofsson, professor vid Institutionen för socialt arbete, Malmö universitet.

Mer information om konferensen och anmälan finns på Duas hemsida