Hoppa till huvudinnehåll
 

Inbjudan till en digital workshop om att utveckla kunskapsstöd till civilsamhället på lokal nivå

Datum/tid
-

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, och Sveriges Föreningar bjuder in dig till en workshop som syftar till att inventera civilsamhällets kunskapsbehov på lokal nivå. Vi kommer också att diskutera hur kommuner kan förbättra villkoren för civilsamhället.

Program 

Vi vänder oss till dig som är kommunal tjänsteperson och företrädare från civilsamhället. 

Under två timmar delar vi kunskap, goda exempel, erfarenheter och samlar in information om civilsamhälles kunskapsbehov.

Anmälan: Du anmäler dig via den här länken: En digital workshop, senast den 20 augusti 2021. Länk till workshopen skickas ut dagen innan.

Uppföljningsträff den 11 november

Den 11 november 10.00 – 12.00 blir det ett nytt webbinarium där målgruppen är kommunala beslutsfattare, politiker och tjänstepersoner, samt representanter för civilsamhället. Separat information och inbjudan till detta webbinarium kommer senare.

MUCF:s uppdrag

MUCF har i uppdrag att ta fram och sprida information om villkoren för det civila samhället att verka. Under det senaste året har fokus legat på att utveckla ett stöd till det civila samhället om det offentliga regelverket när det gäller organisationsformer, bidrag med mera.

Fakta har samlats i ett kunskapsstöd som du hittar på mucf.se: www.mucf.se/civsamstod

Här hittar du både vägledning, verktyg och metodstöd för civilsamhället. Här finns också samlad information om att starta och driva olika organisationsformer, samverkan med offentliga sektor samt information om olika bidrag som föreningar kan söka från till exempel statliga myndigheter, kommuner, regioner och EU.

Plats
Online, via Zoom

MUCF är nationellt kontor för EU-programmen: