Hoppa till huvudinnehåll
 

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, anställer kanslichef i Växjö.

2018-01-12 - 08:30

MUCF ska enligt regeringsbeslut omlokaliseras till Växjö, senast den 1 februari 2019 ska omlokaliseringen vara genomförd. I dagarna anställdes Maria Engelbrektsson som ny kanslichef på plats i Växjö. Den första av flera planerade rekryteringar i regionen.

Många av de nuvarande medarbetarna kan av olika skäl inte följa med på myndighetens framtida resa. Nu inleds arbetet med att rekrytera nya medarbetare som ska starta arbetet med att bygga upp kontoret och verksamheten med Växjö som bas.

-          2018 kommer bli ett spännande och utmanande år för MUCF. Vi letar nu efter våra framtida medarbetare, samtidigt som vi har fullt fokus på den pågående verksamheten och att säkra kompetensöverföring, säger Lena Nyberg, generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Den nya kanslichefen Maria Engelbrektsson ska vara ledande i att bygga upp det nya kontoret på plats i Växjö, en strategiskt viktig rekrytering för att säkerställa struktur i arbetet. Maria är idag stabschef på Länsstyrelsen.

-          Att få vara med om att bygga upp en statlig myndighet är en chans man bara får en gång i livet. Så det känns väldigt spännande att få börja på MUCF, samtidigt som jag känner väldigt mycket för mitt nuvarande jobb, som har varit både roligt och stimulerande, säger Maria Engelbrektsson.

Maria kommer att påbörja sin tjänst hos myndigheten i mitten av mars.

-          Rekryteringen av Maria Engelbrektsson är den första rekryteringen, men snart kommer det att komma fler tjänster att söka. Vi tror att vi kommer hitta den kompetensen vi söker i regionen, och hoppas att många tycker vi är en spännande och attraktiv arbetsplats. Att Maria väljer att ansluta sig till oss är vi väldigt glada för. Hon har en gedigen kompetens och bakgrund i att bygga upp en väl fungerande verksamhet, säger Lena Nyberg, generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Inom kort kommer rekrytering påbörjas för följande tjänster:

- Kommunikationsansvarig,

- Avdelningsjurist till avdelningen för stöd och samverkan.

- Handläggare med fritidsprofil till utvecklingsenheten.

- Handläggare inom LUPP till utvecklingsenheten.

- Handläggare till nationella bidragsenheten.

- Handläggare till internationella bidragsenheten.

På webbsidan www.mucf.se/vaxjo publicerar myndigheten löpande nyheter och annonser gällande omlokaliseringen.

 

För frågor kontakta kommunikationschef Johnny Lindqvist på 0704551430 eller mail: Johnny.lindqvist@mucf.se