Hoppa till huvudinnehåll
 

Finns det unga i din närhet som inte får bestämma över sitt eget liv?

Nyhet -

Alla barn och unga har rätt att leva ett liv utan våld och kontroll. Vuxna som möter unga spelar en viktig roll i deras liv – och alla kan göra skillnad! Nu finns en webbutbildning för alla som möter och samtalar med unga som utsätts eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck.

Fotocollage med citatet Varenda liten sak jag gör är fel. Jag fattar inte. Jag har inte ens gjort något.

Om webbutbildningen

Rätt att veta! – Hedersrelaterat våld och förtryck riktar sig till de som möter unga i sin yrkesroll eller i sitt ideella engagemang. Webbutbildningen ger stöd i att skapa trygga och inkluderande samtal om hedersrelaterat våld och förtryck. 

Utbildningen är kostnadsfri och tar ungefär 1,5 timmar att genomföra och går enkelt att dela upp utifrån deltagarens egna önskemål och möjligheter. Den innehåller konkreta verktyg och tips för att kunna prata med unga om frågor som kan vara svåra att närma sig. Utbildningen inkluderar dessutom perspektiven hbtq, intellektuella funktionsnedsättningar och utsatthet för rasism.

En del av utbildningspaketet Rätt att veta! 

Rätt att veta! är framtaget av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, i samarbete med UMO, som driver sajten Youmo.se. Utbildningspaketet har en tydlig koppling till innehåll på Youmo.se. Rätt att veta! har tagits fram tillsammans med yrkesverksamma och ideellt engagerade för att vara relevant i mötet med unga.