Hoppa till huvudinnehåll
 

Talmannen deltar på Valvaka med Skolval den 12 september

Nyhet -

Skolval 2022 pågår för fullt och runt om på Sveriges högstadie- och gymnasieskolor arrangeras valdagar. Den 12 september summerar vi årets skolval tillsammans med elever, skolpersonal och andra gäster. Givetvis presenterar vi också vad resultatet blir när Sveriges elever får bestämma. Med oss på valvakan har vi bland annat Talman Andreas Norlén från Sveriges riksdag! Varmt välkommen du också!

Det är första gången MUCF väljer att arrangera en valvaka i samband med ett skolval. En av anledningarna är att elever tidigare har saknat en uppföljning av skolval. Genom en direktsänd valvaka under skoltid finns förutsättningar för elever och skolpersonal att följa sändningen tillsammans från klassrummet eller en aula. 

Under valvakan besöker vi tre skolor från Sundbyberg, Visby och Örebro som alla deltar i Skolval 2022. I studion gästas vi bland annat av MUCF:s och Skolverkets generaldirektörer, författarna bakom Ungas röst och representanter från Sveriges elevråd och Youth 2030. Med oss under valvakan har vi också Talman Andreas Norlén!