Hoppa till huvudinnehåll
 
Erasmus+
Europeiska Solidaritetskåren

Tips: Tänk grönt i era EU-projekt

Nyhet -

Ungdomsprogrammen Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren har fyra gemensamma prioriteringar som beaktas i bedömningen av ansökningarna om projektmedel. En av dessa handlar om miljö och klimat. Under november månad pratar vi lite extra om hållbarhet.

EU-programmens gemensamma prioriteringar finns till för att säkerställa att alla projekt som får bidrag ska ge samma förutsättningar åt alla deltagare. Inför nästa ansökningsrunda, som öppnar i början på 2024, kan det vara bra att bekanta sig med prioriteringarna. Genom dessa kanske ni också får idéer till framtida projekt? Läs mer:

Projektexempel: Hästekasen Gård

En förening som tar den gröna prioriteringen på allvar är Hästekasen Gård i Bohuslän - föreningen har också varit framgångsrik i sina ansökningar om EU-bidrag. 

På gården strävar man mot att vara ekologiskt hållbar och de volontärer som bor där i olika långa perioder lever på och av marken enligt ekologiska principer.

Vi berättar om föreningens filosofi och en av deras volontärer delar sin resedagbok från att ha rest med tåg till Hästekasen Gård från Tyskland: