Hoppa till huvudinnehåll
 
Erasmus+
Europeiska Solidaritetskåren

Aktuellt just nu - EU-tips

Är du nyfiken på internationella utbildningar eller evenemang som kan främja ditt jobb med unga? På den här sidan publicerar vi regelbundet nya möjligheter att delta i utbildningar som är kopplade till EU-programmen, samt aktuella utlysningar och information för alla som jobbar med projekt inom Erasmus+ och/eller Europeiska solidaritetskåren.


Delta i en konferens om solidaritet och demokrati

Den 10-13 september 2024 arrangeras en konferens i Bratislava, Slovakien, för att diskutera begreppet solidaritet och dess värde inom demokratin. Evenemanget samlar experter som ger en överblick av solidaritet inom ungdomsarbete i EU. Deltagare kommer också att få tillfälle att dela sina erfarenheter. Konferensen arrangeras av det slovakiska programkontoret NIVAM.

Läs mer och anmäl ditt intresse senast 16 juni: Europe Talks Solidarity.

 

Informationstillfälle om volontärarbete: Quality Label för humanitärt bistånd

Måndag 24 juni ordnar det europeiska genomförandeorganet för utbildning och kultur (EACEA) ett digitalt informationsmöte om ansökningsprocessen kring kvalitetsmärkningen Quality Label för volontärarbete inom humanitärt bistånd. Anmälan bör ske senast torsdag 20 juni. Mötet hålls på engelska.

Online Info session: Call Quality Label for Humanitarian Aid

 

Ny podcast-serie om Erasmus+

EU-kommissionen har lanserat en ny podcast-serie om Erasmus+. I podcasten diskuterar man fördelarna med programmet och tar upp frågor som kanske många ansökare inte känner till. Det första avsnittet publicerades den 7 juni - ytterligare 7 avsnitt publiceras inom juni och juli.  

Podcast: Erasmus+ revealed

 

EU-ministrar diskuterade utbildning, ungdom, kultur och idrott

Den 13-14 maj möttes Rådet för utbildning, ungdom, kultur och idrott och för att diskutera olika frågor, besluta riktlinjer och godkänna slutsatser.

De viktigaste resultaten presenteras på webbplatsen för Europeiska unionens råd (ministerrådet) och Europeiska rådet.

 

Känner du till den europeiska klimatpakten?

Den europeiska klimatpakten är en rörelse av människor som är förenade kring det gemensamma målet att bygga ett mer hållbart Europa. Pakten lanserades av EU-kommissionen och är en del av EU:s gröna giv, som ska hjälpa EU att nå sitt mål att bli klimatneutral 2050.

På klimatpaktens webbsida finns en massa spännande verktyg som individer och verksamheter kan använda för att prata om miljö. Det finns även en fototävling som pågår fram till slutet av juni 2024.

European Climate Pact

 

Håll koll på folkopinionen i EU!

Eurobarometern publicerar regelbundet resultat av enkäter om vad EU-medborgarna tycker om olika sakfrågor i Europeiska Unionen. På barometerns webbsida presenteras regelbundet nya resultat.

Eurobarometer

 

Hitta framtida partnerorganisationer

Vill du se på projektexempel från andra europeiska länder för att få inspiration, eller kanske hitta framtida partnerorganisationer? 

Båda EU-programmen Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren har digitala plattformar där framgångsrika projekt presenteras. Nu finns instruktionsfilmer som förklarar hur du lätt navigerar dig fram på dessa plattformar.


 

Fler möjligheter