Hoppa till huvudinnehåll
 
Erasmus+
Europeiska Solidaritetskåren

Aktuellt just nu - EU-tips

Är du nyfiken på internationella utbildningar eller evenemang som kan främja ditt jobb med unga? På den här sidan publicerar vi regelbundet nya möjligheter att delta i utbildningar som är kopplade till EU-programmen, samt aktuella utlysningar och information för alla som jobbar med projekt inom Erasmus+ och/eller Europeiska solidaritetskåren.


Nya verktyg för att genomföra en digital omställning

SALTO Digital har publicerat nya handledningar som illustrerar hur potentiella ansökare och förmånstagare kan gå tillväga för att implementera en digital omställning.

Useful Resources on Digital Transformation

 

Bygg på din kunskap med EU Academy

EU-kommissionen presenterar stöd och lärandemöjligheter kring EU-frågor på webbportalen EU Academy. Här finns en rad olika verktyg och kurser samlade för alla som jobbar med EU policyfrågor eller EU-program.  

EU Academy

 

Vad lärde vi oss av Europaåret för unga?

Medskick från Europaåret för unga 2022 - nya prioriteringar på ungdomsområdet, ladda ner från EU-kommissionens webbsida (publicerat januari 2024).

Se en kort video om Europaåret för unga.

 

Hitta framtida partnerorganisationer

Vill du se på projektexempel från andra europeiska länder för att få inspiration, eller kanske hitta framtida partnerorganisationer? 

Båda EU-programmen Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren har digitala plattformar där framgångsrika projekt presenteras. Nu finns instruktionsfilmer som förklarar hur du lätt navigerar dig fram på dessa plattformar.


 

Fler möjligheter

Kika in på en utbildning

Den 18-21 oktober 2022 organiserade MUCF och Universitets- och högskolerådet (UHR) nätverksträffen Strateg+ i Helsingborg. Det var en internationell, sektorsövergripande utbildning med mål att höja kvalitén på projekt inom Erasmus+ partnerskap för samarbete. Vår video ger en inblick i vad som pågick och är ett bra exempel på varför dylika träffar hjälper deltagarna att driva bättre EU-projekt.