Hoppa till huvudinnehåll
 

Valvaka med Skolval 2022!

Nyhet -

Vad blir resultat när Sveriges elever får göra sin röst hörd i Skolval 2022 i samband med riksdagen? Varmt välkomna till MUCF:s första direktsända valvaka den 12 september!

 

I utvärderingar av tidigare skolval har vi sett att elever saknat en uppföljning - vad hände med resultatet? Vad gör vi nu? 

Därför har MUCF valt att bjuda in till en digital valvaka den 12 september klockan 13-14. Eftersom vi lagt sändningen under skoltid hoppas vi att många skolor väljer att samla skolpersonal och elever för att titta på den tillsammans! Vi ser valvakan som ett sätt att summera årets skolval, men också som en start på ert fortsatta arbete med skolans demokratiuppdrag och hur vi kan stötta er i det.

Vi kommer givetvis att presentera det nationella resultatet i Skolval 2022, men vi besöker också några skolor för att höra hur elever och lärare har upplevt sitt skolval. Vi har också gäster i studion som vill dela med sig av sina tankar om skolval, demokrati och vikten av ungas delaktighet. Slutligen - hur tar vi alla lärdomar och erfarenheter vidare in i vårt fortsatta viktiga demokratiarbete? 

Mer information om valvakans program, gäster och anmälan till sändningen hittar du på mucf.se/kalender.