Hoppa till huvudinnehåll
 

Anmälan till EU-skolvalet är öppen

Nyhet -

Nu har anmälan öppnat för Skolval i samband med valet till Europaparlamentet. Skolvalet är öppet för alla högstadie- och gymnasieskolor i Sverige och är därigenom en av Sveriges största demokratisatsningar.

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet. MUCF har återigen fått regeringens uppdrag att anordna skolval för Sveriges elever i högstadiet och gymnasiet i samband med EU-valet. 

Utvärderingar av tidigare skolval visar att elever som deltagit i skolval tycker att de lärt sig mer om hur det går till att rösta, att de fått bättre kunskap om politik och demokrati samt att de blivit mer intresserade av politik och olika samhällsfrågor. Nio av tio lärare tycker att skolvalet gjort skillnad för ungas förståelse för demokrati och politik.

Anmäl din skola till EU-skolvalet 2024 redan idag!  
Att delta i EU-skolvalet är kostnadsfritt. Alla som anmäler sig får ett valpaket som innehåller bland annat valsedlar, valurna och information inför, under och efter skolvalet. Skolvalet kan sedan genomföras på skolorna under perioden 15 april till 31 maj (vecka 16-22).  

Missa inte heller MUCF idag den 31 januari då vi ägnar hela avsnittet till att kicka igång EU-skolvalet!

All information om skolval finns på mucf.se/skolval.