Hoppa till huvudinnehåll
 
Erasmus+
Europeiska Solidaritetskåren

Projektexempel

Behöver ni inspiration för er projektidé? Det kan hjälpa att titta på vad andra har gjort. Här ger vi exempel på några projekt inom Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren.

Awesome People  - Stärker unga genom innovativ inlärning

Med stöd från Erasmus+ utvecklar Awesome People alternativa lärosätt. Ett av dessa är Escape Rooms - ett spel där unga samarbetar för att lösa kluriga utmaningar som engagerar och berör individer och samhället i stort.

KEKS - Initierar kompetensutveckling för ungdomsledare världen över

Med stöd från Erasmus+ initierade KEKS Youth Win - ett projekt som skickade svenska ungdomsledare och ungdomar över hela Europa. Målet var att lära sig om och inspireras av andra länders sätt att arbeta med unga. 

Sundvalls kommun - Hjälper unga att hitta sin röst

Med stöd från Europeiska solidaritetskåren kan Sundsvalls kommun genomföra projekt för och med unga människor. På hemmaplan eller genom att resa och verka som volontär utomlands. 

ITER - Sysselsätter unga genom volontärskap

Med stöd från Europeiska solidaritetskåren kan ITER erbjuda unga människor med möjligheter att resa och verka som volontär utomlands. Det ger en meningsfull sysselsättning och personlig utveckling.

STPLN - En mötesplats för världens kreatörer

Med stöd från Europeiska solidaritetskåren kan STPLN jobba med projekt där unga människors idéer och initiativ är i fokus. Från kreativa workshops till internationella volontärsprogram.