Hoppa till huvudinnehåll
 

Stöd projekt om ungas psykiska hälsa i Norden

Nyhet -

Jobbar din organisation med frågor som tangerar ungas psykiska hälsa i Sverige eller Norden, i åldrarna 13–25? Har ni förslag på vad som kunde förbättras och vad som fattas inom området? Nu har ni chansen att påverka!

Psykisk ohälsa bland unga är ett av de mest angelägna problemen att hantera för samhällen i Norden idag. Mycket görs men mer behöver göras för att vända utvecklingen och säkerställa att unga ges goda förutsättningar till ett långt och hälsosamt liv.

Under 2024 leder MUCF projektet "Nordic Youth Perspective on Mental Wellbeing" (NYP). Arbetet sker med stöd av Nordiska ministerrådet och Europeiska Unionen, inom ramen för Sveriges ordförandeskap i ministerrådet. Visionen är ett socialt hållbart Norden och målet med NYP är att bidra till arbetet med att förbättra och stärka ungas psykiska hälsa i Norden.

I november arrangerar MUCF ett NYP-evenemang i Stockholm där unga, experter och beslutsfattare möts för att diskutera frågor kring detta viktiga tema. 

Inför evenemanget arrangerar MUCF ett antal nordiska workshoppar i maj och juni med barn- och ungdomsledda organisationer som arbetar i ett eller flera av de nordiska länderna och som representerar unga med olika livsförutsättningar och livssituationer inom området för ungas psykiska hälsa. Resultatet av dessa workshoppar ska senare fungera som underlag till NYP-evenemanget.

Är det här något för din organisation - vill ni bidra?

Välkommen att kontakta NYP-arbetsgruppen med era förslag på epost NYP@mucf.se. Det går bra att skriva på svenska men notera att arbetsspråket för NYP är engelska.